628 program


MOZART, KROMMER, HUMMEL, HAYDN - FRANÇOIS LELEUX Ferencsik/5 Jegyvásárlás
13 Esemény

François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei rendre lelkes sikert aratnak és visszahívást eredményeznek. Pályája igen korán kezdődött: már tizennyolc esztendősen a Párizsi Opera első oboása volt, később a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara és az Európai Kamarazenekar szólistájaként is muzsikált.

BRAHMS, STRAUSS, BERLIOZ - LAWRENCE FOSTER Kocsis/1 Jegyvásárlás
13 Esemény

JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56
RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra
***
HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia, op. 17 – zenekari részletek (Szerelmi jelenet, Mab királynő-scherzo, A magányos Rómeó, Báli jelenet)

WAGNER, CHAUSSON, BARTÓK - MARLIS PETERSEN Kocsis/2 Jegyvásárlás
13 Esemény

A világszerte ünnepelt német szoprán, Marlis Petersen lesz a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólistája azon a hangversenyen, amelyen az együttest főzeneigazgatója, Vashegyi György a bécsi Musikverein nagytermében vezényli 2025. március 5-én.

PUCCINI: TURANDOT Opera/3 Jegyvásárlás
13 Esemény

Koncertszerű operaelőadás három felvonásban, két szünettel, olasz nyelven

Napfonat koncert Jegyvásárlás
13 Esemény

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a Napfonat adja. Öt szabad hang összefonódása, ami együtt valami többet alkot, polifonikus egységük néha kórusra emlékeztető erővel szól, máskor egy-egy lágy egyéni hang kerül középpontba, ötük harmóniáját pedig elemi ritmus kíséri majd.

EREDET / ORIGINS – Táncjáték legendákról, megpróbáltatásokról és hazatalálásról Jegyvásárlás
13 Esemény

A Csodaszarvas legendáját minden magyar ismeri, ez a mi eredetmondánk, ám valahányszor művész nyúl hozzá, mindig gazdagodik. Az Eredet című Kósart.-előadással mi is elhelyezünk egy csillagot az agancs ágbogán.

Háromszék Táncegyüttes: Ecce homo / LISZT ÜNNEP 2024 Jegyvásárlás
13 Esemény

Táncszínházi előadás Munkácsy Mihály nyomán

Ébredés - cirkusz-színházi előadás Jegyvásárlás
13 Esemény

Létra Kulturális Egyesület:
Ébredés - cirkusz-színházi előadás
zenés némajáték egy kötélre, két alakra, és számtalan tündérre

Benjamin Kruithof / Rising Stars – Európa új csillagai / Cselló Jegyvásárlás
13 Esemény

Játéka „nemes, éneklő, gyönyörű” - méltatta a Bachtrack a 2022-es Enescu Verseny győztesét, Benjamin Kruithof luxemburgi csellistát, akinek korábbi elismeréseit itt felsorolni lehetetlen, de egy példa: első CD-jét a rangos OPUS KLASSIK 2022 díjára négy kategóriában is jelölték.

Philip Glass, Godfrey Reggio: Naqoyqatsi – Erőszakos világ (2002) - Filmkoncert Jegyvásárlás
13 Esemény

A Koyaanisqatsi sikere után az amerikai rendező, Godfrey Reggio műhelyében megszületett a Qatsi trilógia.

Kőszegi Imre: Good Time / JAZZMŰHELY Jegyvásárlás
13 Esemény

Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A Magyar Jazz Szövetség második elnöke kifogyhatatlan energiájú művész.

Messa per Rossini – magyarországi bemutató - Verdi és kortársai Jegyvásárlás
13 Esemény

Amikor 1868-ban meghalt Rossini, Verdi arra buzdította zeneszerző honfitársait, alkossanak közösen requiemet a Mester emlékére úgy, hogy minden komponista egy-egy tétel megírását vállalja magára.

Mike Gotthard: Sensual Brutality / JAZZMŰHELY Jegyvásárlás
13 Esemény

A jazz, blues, rock és funk iránt egyaránt fogékony gitáros, Mike Gotthard ezen a novemberi estén saját jazz-rock világába hívja közönségét, ahol a hangszereké és a dallamoké a főszerep. A koncert gerincét legújabb szólóalbuma, a Sensual Brutality anyaga alkotja, de első lemeze, az Intellectual Brutality már ismert kompozíciói is elhangzanak.

Adventi koncert - Európa karácsonya Jegyvásárlás
13 Esemény

A Kodály és Bartók örökségét ápoló, Gráf Zsuzsanna vezetésével működő, nevében is angyali Angelica Leánykar már több alkalommal varázsolta el a Müpa közönségét koncertjeivel.

Hangszerelem Zenestúdió - Felnőtt Növendék Koncert Jegyvásárlás
13 Esemény

A Hangszerelem Zenestúdió 2021 tavaszán nyitotta meg kapuit Szekszárdon a pop-rock zenei műfajt kedvelő gyermekek és felnőttek számára.
A tavaly megrendezett nagy sikerű születésnapi koncertet követően arra az elhatározásra jutottak, hogy az ünneplés 2024-ben a FELNŐTT tanítványokkal sem maradhat el.

Veronica Swift Jegyvásárlás
13 Esemény

A hátborzongatóan tehetséges, zenészcsaládba született amerikai énekesnő úgy hasított át karrierje eddigi állomásain, mint kés a vajon, hogy egy híján harmincévesen megjelentesse hatodik, Veronica Swift című, személyisége sokszínűségének leghívebb lenyomatát adó lemezét.

Az Illúzió Mesterei - Dorog Jegyvásárlás
13 Esemény

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

Szulák Andrea élő koncertje Jegyvásárlás
13 Esemény

SZULÁK ANDREA
EmeRton és Máté Péter-díjas énekesnő élő koncertje

Hattyúk tava • Székesfehérvári Balett Színház Jegyvásárlás
13 Esemény

A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit gyermekkori, édesanyjával való viszonyából eredő traumái fogva tartanak.

Felnőtt Rumbach Pre opening belépőjegy Jegyvásárlás
13 Esemény

A 2021-ben újra megnyílt az épület, azonban közösségi térként ma koncerteknek, előadásoknak, rendezvényeknek is helyet ad, és a Zsidó Múzeum és Levéltár külső kiállítótereként is szolgál. Szakrális tere újra működő zsinagóga. Az épületben kóser kávéház működik.

VIII. Nagy Iván Balettgála Jegyvásárlás
13 Esemény

Magyar legendára emlékezik a balettvilág

Badieh: Music from the Afghan-Iranian border - feat. Nasim Khushnawaz Jegyvásárlás
13 Esemény

Egy spanyol zenész-filmrendező, aki beleszeretett a mai Afganisztán és Irán határán elhelyezkedő Horászán régió zenéjébe, és egy perzsa klasszikus zenei előadó valószínűtlen találkozásából született a Badieh duó, amely a 2021-es ragyogó bemutatkozó lemez után még magasabb szintre emelte a horászáni tradicionális zene interpretálását - immár trióként.

Balog Alexandra Jegyvásárlás
13 Esemény

Beethoven, Berg, Schumann

Quatuor Ébène Jegyvásárlás
13 Esemény

Haydn, Britten, Beethoven

DEMJÉN – „Nincs középút” Jegyvásárlás
13 Esemény

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Színek és hangulatok Jegyvásárlás
13 Esemény

A Kodály Kórus kortárs sorozatának első állomásán az idén 80. születésnapját ünneplő szaktekintélyt, Erdei Pétert köszönthetik a színpadon. Tolmácsolásában a 20-21. század zenéinek változatos színei, egyéni hangjai és hangulatai elevenednek meg a Kodály Kórus előadásában. Igazán sokrétű és különleges világ tárul a közönség elé a Kodály Kórus május havi koncertjén, Budapesten.

Közös ég alatt - Egy színpadon a néptánc ifjú tehetségei és a Magyar Állami Népi Együttes Jegyvásárlás
13 Esemény

Közös ég alatt - Egy színpadon a néptánc ifjú tehetségei és a Magyar Állami Népi Együttes
A Hagyományok Háza és az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület hagyományteremtő szándékkal egy új program sorozatot hozott létre múlt év őszén 'Közös ég alatt' címmel, ahol egy színpadon mutatkoznak be a néptánc ifjú tehetségei és a Magyar Állami Népi Együttes táncos szólistái.

Dee Dee Bridgewater Quartet: We Exist! - Jazzlegendák – a Lexus támogatásával Jegyvásárlás
13 Esemény

Dee Dee Bridgewater hatodik évtizede van a pályán, és bár elmondása szerint sok munkát fordított rá, hogy megtalálja önmagát, immár kétség sem fér hozzá, hogy a jazzvilág intézményként tekint rá.

Mozes & Kaltenecker Jegyvásárlás
13 Esemény

Kamarazenei artpop, így lehetne tömören jellemezni a komoly jazzmúlttal rendelkező Mozes & Kaltenecker formáció sajátos műfaját.

Selah Sue / Európai Hidak: Budapest–Brüsszel Jegyvásárlás
13 Esemény

A belga Selah Sue az európai dalszerző-előadó színtér egyik legnépszerűbb figurája a 2010-es évek óta.

Éves Bérlet Jegyvásárlás
13 Esemény

MÚZEUMI ÉVES BÉRLET
Az Ludwig éves kártya a múzeum minden kiállítására és szakmai programjára érvényes, a megvásárlástól kezdve 365 napon át.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!