Budapest

1719 Theatre862 Concert, music706 Museum, Exhibition312 Misc.

Budapest

1784 program


Ensemble Des Équilibres Buy tickets
13 Event

Francia és magyar kortárs művek

Beszélő levelek Buy tickets
13 Event

Beszélő levelek

MOM Kulturális Központ

Vajon hogyan vallott Van Gogh az alkotásról? Melyik művész utasította vissza Mick Jagger visszautasíthatatlan ajánlatát? És melyik világhírű építész tervezett kutyaólat egy kisfiú kérésére? Mindezekre, és még sok más titokra fény derül a Beszélő levelek májusi előadásán.

Orchestral concert: Prokofiev – 1 Buy tickets
13 Event

Orchestral concert: Prokofiev – 1

Budapesti Fesztiválzenekar

Prokofiev
Levit
Fischer

Orchestral concert: Castelnuovo-Tedesco, Lalo, Berlioz Buy tickets
13 Event

Castelnuovo-Tedesco
Lalo
Berlioz
Dueñas
Orozco-Estrada

Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow Buy tickets
13 Event

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában, élje át ezt az igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncertet! Érezze, ahogy áthatja minden hangjegy, minden filmkocka, ahogyan teszi ezt egy ízekben gazdag, frissítő Mojito!
Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

Szakvezetéses túra a Sas-hegyen Buy tickets
13 Event

Szakvezetéses túra a Sas-hegyen

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület  Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat
izgalmakat.

A ZENÉT SZOLGÁLÓ VIRTUOZITÁS a Szolnoki Szimfonikusokkal Buy tickets
13 Event

A Szolnoki Szimfonikusok következő hangversenye a Zeneakadémia Nagytermében: A ZENÉT SZOLGÁLÓ VIRTUOZITÁS.
Az együttes karmestere ez alkalommal Massimo Belli

AZ ÖZVEGY KARNYÓNÉ Buy tickets
13 Event

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy mit keresnek benne tündérek? Az előadás során erre is fény derül!


ÓPERENCIÁN TÚL - A KONCERT Buy tickets
13 Event

A CRESCENDO MUSIC MANAGEMENT™ BEMUTATJA:
ÓPERENCIÁN TÚL
MESE • MUSICAL • KONCERT

Az Ökrös Zenekar koncertje Buy tickets
13 Event

Ökrös Csaba halálával hogy is lehetne újból Ökrös zenekari koncert? Ezt a nehéz kérdést próbálják megválaszolni az ittmaradtak, Molnár Miklós, Kelemen László, Mester László „Pintyő”, kiegészülve Gombai Tamással, Pál István „Szalonnával, Pénzes Gézával, valamint a hajdani Ökrös-koncertek állandó meghívottjaival, Balogh Kálmánnal, Berecz Andrással, Juhász Zoltánnal. A táncházmozgalom második hullámában alakult csapat olyan, a táncházakban ma is közkedvelt nótáknak a felröptetője volt, mint a kalotaszegi „Ej, nem szeretem az idők járását”, vagy az ördöngösfüzesi „Már Füzesből kihajtották a nyájat”, de lemezre vett zenéik ma is hallgatottak, mondhatni klasszikussá váltak (Kalotaszegi mulató énekek, Bonchida, háromszor). A koncertet nem csak az Ökrös zenekarral felnőtt idősebb generációnak ajánljuk, a fiatalok is megérezhetik zenéjükben a népzene átütő, lelket emelő szépségét, erejét.





Manon Buy tickets
13 Event

Manon

Hungarian State Opera

Sir Kenneth MacMillan / Jules Massenet / Martin Yates
MANON
Ballet in three acts

Take 6: Prelude To Rhapsody - Jazz Legends - Sponsored by Lexus Buy tickets
13 Event

In almost every biography of the group's career, you can read that Quincy Jones has called them the "the baddest vocal cats on the planet”. This opinion would probably be shared by Ray Charles, Ella Fitzgerald and Whitney Houston, all of whom worked alongside Take 6.

Besh o droM - VárkertFeszt 2024 Buy tickets
13 Event

Az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát egy háromnapos művészeti fesztivállal ünnepeljük, amellyel az újranyitás óta eltelt tíz év kulturális sokszínűségét összegezzük.

Még egy kört mindenkinek Buy tickets
13 Event

Még egy kört mindenkinek

Városmajori Szabadtéri Színpad

Igaz, hogy mindannyian fél ezreléknyi véralkoholhiánnyal születünk? Legalábbis ezt állítja egy híres pszichiáter merész feltevése. Négy jó barát, akik kicsit mintha elveszítették volna ifjúi lelkesedésüket és lendületüket, erre alapozva kezd kísérletbe.

A miniszter félrelép Buy tickets
13 Event

A miniszter félrelép

Thália Színház

Az angol kormánypárt egyik képviselője az ellenzék egyik bombázójával csalja a feleségét, és valószínűleg nem is lenne ebből probléma, ha a hotelszoba ablakában nem találnának meg a randevú éjszakáján egy oda nem illő, meztelen férfi hullát… A képviselő a mindig ideges, de nagyon hatékony személyi asszisztensével próbálja megoldatni a helyzetet, de egy hulla mégiscsak egy hulla: a dolog elsimítása legalábbis időveszteséggel és további bonyodalmakkal jár – feltűnik a szerető férje, a képviselő felesége – és a hotel igazgatója sem segít túl sokat, ráadásul egy adott ponton még a hulla is táncra perdül…

Ne most, Drágám! Buy tickets
13 Event

Ne most, Drágám!

Városmajori Szabadtéri Színpad

Ray Cooney angol színész és drámaíró. Színészként kezdte pályafutását, majd a hatvanas években komédiát kezdett írni, és a bulvárszínház kedvence lett. Darabjait több mint negyven nyelvre ültették át, és számtalan előadásban játszották öt kontinens színházaiban. Bohózatai a klasszikus angol vígjátékhagyományt követik, a rá jellemző virtuóz cselekményvezetéssel, a különböző félreértések és helycserék már-már az abszurditásig való eltúlzásával, a szálak végletes összekuszálásával.

Zséda koncert Buy tickets
13 Event

Zséda koncert

Tokaj Fesztiválkatlan Nagyszínpad

Slágerek minden mennyiségben

THE FREAKS WORLD-CLASS CIRCUS SHOW Buy tickets
13 Event

THE FREAKS WORLD-CLASS CIRCUS SHOW

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Ballet Pécs: Faust, the Damned Dance drama in two parts Buy tickets
13 Event

The world premiere of László Dubrovay's dance drama Faust, the Damned took place at Müpa Budapest in 2016, as part of the Budapest Spring Festival. This large-scale production inspired by Goethe's masterpiece debuted on the main stage of the National Theatre of Pécs in the 2023/24 season, and will run again in 2024 at Müpa Budapest's Festival Theatre.

Ádám Fischer 75 Buy tickets
13 Event

Ádám Fischer's career as a conductor, which began more than half a century ago, is linked to his homeland in many ways: the Hungarian Radio Symphony Orchestra, the Hungarian State Opera, Müpa Budapest and the Austro-Hungarian Haydn Orchestra are all important chapters in his work.

Mike Gotthard: Sensual Brutality / JAZZMŰHELY Buy tickets
13 Event

On this November evening, the guitarist Mike Gotthard, who is equally receptive to the music of jazz, blues, rock and funk, will invite the audience into his own jazz-rock world where the instruments and melodies take centre stage.

The Flavours of Europe - French Gourmet Buy tickets
13 Event

French music - just like French cuisine - is known for its refinement, its perfect harmony of flavours and colours, and the attention to details. A true gourmet's delight.

Szaffi - Based on the novel The Gypsy Baron by Mór Jókai / Opera Matinée Buy tickets
13 Event

Wandering Gypsies leading adventurous lives and gallant yet ridiculous nobles abusing their power are the main characters of the animated film Szaffi. This adaptation of Mór Jókai's classic novel The Gypsy Baron is by now familiar to several generations of Hungarians.

Dalköltők Társasága Buy tickets
13 Event

Dalköltők Társasága

Benczúr Ház Kulturális Központ

A Dalköltők Társasága a magyar dalköltészet sodró erejű slágereivel, szívbe markoló gyöngyszemeivel és már-már elfeledett remekműveivel, valamint néhány katartikus erejű klasszikus és kortárs verssel, különleges hangulatot teremtő zenével színesítve, egy izgalmas zenei kaland, egy lélekemelő időutazás.

Szemle / Hóhérok / Jászai Mari Színház (Tatabánya) Buy tickets
13 Event

Anglia, 1965. Ez az az év, mikor a ködös Albionban eltörlik a halálbüntetést. Az észak angol kisvárosban, Oldhamben, egy kocsmában, amit Harry Wade és felesége visz, összegyűlnek a törzsvendégek, hogy szemtanúi legyenek annak, hogyan reagál a kocsmáros a rossz hírre: ugyanis Harry Wade másodállásban hóhér, méghozzá az egyik legismertebb.

Bolero (Fábri) Buy tickets
13 Event

Bolero (Fábri)

Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft.

Boléro
francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024
magyar nyelven

Lev&Te - Für Anikó Buy tickets
13 Event

Lev&Te - Für Anikó

Momentán Társulat

A színpadon egy profi színész és egy profi imprós. Nincs szöveg, nincs próba. Csak kockázat és bizalom. Molnár Levente merész impróelőadása ismert színészekkel.

A Csillagszeműek évzáró műsora - Haladó gyerekek és a junior korosztály Buy tickets
13 Event

Az iskolai év végéhez közeledve a Csillagszeműek különböző csoportjai két programmal várják a közönséget a Hagyományok Házában: 19 órától a haladó gyerekek és a junior korosztály lépnek színpadra. Mindkét előadás vendége a Csillagszeműek felnőtt társulatra, a Timár Együttes. A programban Timár Sándor klasszikus művei mellett a fiatal csoportvezetők saját koreográfiái is szerepelnek.
A műsort Vizeli Bálint és zenekara kíséri.

A boldogság ügynöke Buy tickets
13 Event

A boldogság ügynöke

Uránia Nemzeti Filmszínház

magyar dokumentumfilm, 91 perc, 2024
eredeti nyelven, magyar felirattal

Országépítők Buy tickets
13 Event

Országépítők

Karaván Színház és Művészeti Alapítvány

Miközben sokan a cigányok zömét munkanélkülinek látják, régóta kiemelkedő szerepük van a roma munkásoknak abban, hogy házak épüljenek Magyarországon.

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.