Program


ZeneKarma - A Kaukázus és a ToSoDa Projekt közös zenei útja

ZeneKarma - A Kaukázus és a ToSoDa Projekt közös zenei útja

A Kardos-Horváth János vezette tatabányai gyökerű Kaukázus másfél évtizede robbant be a magyar popzenei életbe generációs-slágeres gitárzenéjével, a Győrből indult, szokatlan hangszereket használó, holisztikus gondolkodású, meditatív-gyógyító zenét játszó ToSoDa Projekt viszont épp most ver hullámokat hazai és nemzetközi vizeken, részben a Kaukázussal együttműködve.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 19. szombat, 20:00

ZeneKarma - A Kaukázus és a ToSoDa Projekt közös zenei útja

Kaukázus:

ének, basszusgitár - Kardos-Horváth János
billentyű - Domokos Tibor
gitár - Kis Tibor „Steve”
dob - Prommer Patrik

ToSoDa Projekt:
gitár - Kácser Tamás
handpan - Szombathelyi Patrik
cajón - Dankowsky Áron


A Kardos-Horváth János vezette tatabányai gyökerű Kaukázus másfél évtizede robbant be a magyar popzenei életbe generációs-slágeres gitárzenéjével, a Győrből indult, szokatlan hangszereket használó, holisztikus gondolkodású, meditatív-gyógyító zenét játszó ToSoDa Projekt viszont épp most ver hullámokat hazai és nemzetközi vizeken, részben a Kaukázussal együttműködve. ZeneKarma névre keresztelt közös műsorukban elsősorban Kaukázus-dalokat dolgoznak át hosszabb, improvizatív szakaszokkal.

A két formáció sorsa egy balatoni fesztiválon fonódott össze 2018 nyarán, abban az évben, amikor a Kaukázus egy csendesebb időszak után újra aktív lett, nagylemezt adott ki, és amikor a saját meghatározása szerint spirituális drum'n'bass-t játszó ToSoDa Projekt már összerázódott, rutinos trióként működött. Az utóbbi együttes egy 2016-os olaszországi utcazenélés alkalmából állt össze, a gitárt két szokatlan ütőhangszer, a sokak által hang drumként is ismert, fémből készült handpan és a doboz alakú, fából készült cajón egészíti ki. Belső utazásra csábító, ugyanakkor táncolható zenéjük először egy 2019-es koncerten lüktetett két Kaukázus-dalban, az együttrezgésből pedig egy egész - közel kétórás - közös műsor nőtt ki. A ZeneKarma a két formáció együtthatása, főképp Kaukázus-dalok formabontó hangzásokkal és impulzív zenéléssel elegyítve. Kardos-Horváth szövegeinek tere kiszélesedik, szinte új dimenzióba dobják át egymást a zenészek. A „térkép nélküli világba invitáló utazás” a produkcióhoz kidolgozott vetítéssel forgat mély érzelmi kavalkádba.

 

Ajánlatunk


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!