Program


Yao utazása (Yao)

Yao utazása (Yao)

A 13 éves Yao bármit megtenne, hogy találkozzon bálványával. Seydou Tall francia színész egy meghívásnak eleget téve utazik életében először ősei földjére, azon belül Dakarba, hogy reklámozza legújabb könyvét. A kisfiú rajongása megindítja a sztárt, így hát Seydou kibújik a kötelezettségei alól, és elhatározza, hogy maga viszi vissza a gyereket a falujába.  több

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 5. kedd, 18:30

Yao utazása | Francia–szenegáli vígjáték, dráma, 2019, 120’ |  R.: Philippe Godeau / Sz.: Omar Sy, Lionel Louis Base

A 13 éves Yao bármit megtenne, hogy találkozzon bálványával. Seydou Tall francia színész egy meghívásnak eleget téve utazik életében először ősei földjére, azon belül Dakarba, hogy reklámozza legújabb könyvét. A kisfiú rajongása megindítja a sztárt, így hát Seydou kibújik a kötelezettségei alól, és elhatározza, hogy maga viszi vissza a gyereket a falujába.

„Ez a családi vígjáték mindenekelőtt a karakterek pontosságában és a csodálatos színészi játékban tűnik ki.” Ouest France

Yao | Drame, 2019, 104’ | R : Philippe Godeau| Avec Lionel Louis Basse, Omar Sy, Fatoumata Diawara |Français sous-titré hongrois

Depuis son village au nord du Sénégal, Yao est un jeune garçon de 13 ans prêt à tout pour rencontrer son héros : Seydou Tall, un célèbre acteur français. Invité à Dakar pour promouvoir son nouveau livre, ce dernier se rend dans son pays d’origine pour la première fois. Touché par cet enfant, l’acteur décide de fuir ses obligations et de le raccompagner chez lui.

« Cette comédie familiale brille surtout par la belle justesse de ses personnages et l’interprétation solide.» Ouest France

 

Ajánlatunk


Zerkovitz Béla, a pesti kuplé édesapja: benne ismert magára, általa ébredt öntudatra Budapest népe. Dalaiban lelt formát por, bűz, német és jiddis szó, cinikus törtetés és elomló szentimentalizmus, ezekben szólalt meg a belkerületek titkos romantikája, húrjain született újjá a kuplé, a pesti népdal. Zerkovitzot nem lehetett nem szeretni, így vagy úgy, de mindenkire hatott.

„Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én…” – hangzik fel a Neoton Vándorének című, sokaknak ismerős slágere a Veres 1 Színház előadásában.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

A New York-i Broadway-ról Londonba és most Budapestre Erkel színház – 2025. jan. 11.

Rudi van Dantzig – Toer van Schayk / Pjotr Iljics Csajkovszkij A HATTYÚK TAVA Klasszikus balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!