Program


XX. Századi keresztény zenekari hangverseny

XX. Századi keresztény zenekari hangverseny

A Magyar Állami Operaház Zenekara 2019 és 2020 nyara között több mint 70 alkalommal ül pódiumon, szólaltat meg önálló, szimfonikus anyagot vagy operát, és emellett mintegy 300 opera- és balettelőadást játszik árokban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 15. péntek, 19:30

A tékozló fiú ismert bibliai példabeszéde megihlette a zenei lázadóit: Claude Debussyt és Benjamin Brittent. Életük kulcskérdéseit megjelenítő darabjaikat mindketten finom, lírai hangzású énekszólamokra és hangszeres kamaraegyüttesre bízták. Debussy fiatalkori Tékozló fiú című kantátájában a szerző – a főszereplőhöz hasonlóan – saját útját keresi, miközben eltékozolja (zenei) örökségét. A Szent és profán táncok Dávid király táncát idézi, noha a mű címe elleplezi, hogy az Debussy hárfaversenye. Britten idősen fordult bibliai témákhoz, amelyekkel élete fájdalmas kérdéseiről vallott jelképesen. Így érthető a Jó szamaritánus példabeszédét megéneklő Misericordium kantáta és A tékozló fiú elégiája.

MŰSOR
Prokofjev: The Prodigal Son (A tékozló fiú) – részletek
-szünet-
Britten: Cantata Misericordium
Debussy: L’enfant prodigue (A tékozló fiú)

Közreműködik: Kolonits Klára, Horváth István, Haja Zsolt

Karmester: Michel Tabachnik

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!