Program


Világutazók - Rakonczay Gábor extrém sportoló
3

Világutazók - Rakonczay Gábor extrém sportoló

Lépd át a határaidat és inspirálódj a legextrémebb kalandokból!
Gyere meríts erőt, szerezz motivációt elsőkézből az extrém sportoló megalkuvás nélküli és elképesztő expedícióiból!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 24. csütörtök, 18:00

Világutazók

Vendég: Rakonczay Gábor extrém sportoló

MEGHÖKKENTŐ
Nemzetközi rekordok. Valós tapasztalások.

Rakonczay Gábor kétszeres Guinness világrekorder és hatszoros óceánátkelő hajós, az amerikai Év Kalandja Díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosának Óceán-átevezéstől a Déli sarkig című élménybeszámolója.

Rakonczay Gábor rendszeresen teljesít több száz kilométeres ultrafutásokat. 29 nap alatt átkelt Grönlandon és egy 44 napos expedícióval elérte a Déli-sarkot. 3 könyv szerzője és eddig 5 országban, több mint 200 ezer ember hallotta célmegvalósítással kapcsolatos előadásait.

2006-ban az Atlanti-óceán kelet-nyugat irányú, első magyar páros átevezése a saját tervezésű és építésű Tűzhangya hajóval, világrekord idő alatt. /Gran Canaria– Antigua 51 nap 6 óra 10 perc/. Az óceán átevezés sikere kapcsán Guinness World Records elismerést kaptak Londonban, és az Év Kalandja Díjat, a National Geographic Adventure-től Washingtonban. A hajót Budapesten a Magyar Iparművészeti Múzeumban és Bécsben a Vienna Boat Show-n láthatta a nagyközönség. Az expedícióról írt nagy sikerű könyv, a Tűzhangya 2011-ben jelent meg Magyarországon. 2013-ban 77 nap alatt teljesítette az első szóló transzatlanti evezését a Vitéz névre keresztelt speciális óceáni kenuval, amit Fa Nándor tervezett és épített.

2018-ban részt vett GB Row, a világ legkeményebb evezős versenyén is.

2018-ban 29 nap alatt átkelt Grönlandon. A teljes felszerelést és élelmiszert a csapat szánon húzta magával 4 héten keresztül Grönland keleti partjától a jég plató nyugati oldaláig. A csapat haladását egy 4 napos vihar lassította, amiben 110 km/h alapszél és a sátoron belüli -20C hőmérséklet nehezített.

2019 januárjában Rakonczay Gábor az antarktiszi szárazföld partjáról indulva első magyarként elérte a Déli-sarkot. egy 44 napos expedícióval teljesítette a 917 kilométeres távot. Szánja induláskor 92 kilót nyomott. Ezen húzta minden felszerelését, az élelmet, a sátrat és mindent, amire a 44 napos úton szükség volt. A testsúlya tíz százalékát elégette, és az arcán fagyási sérüléseket szenvedett, de boldogabb, mint valaha.

2019-ben Mont Blanc mászás: hét nap alatt 400 kilométert megtéve jutott el a tengerszintről (Genovából) 4808 méter magasságba, a Mont Blanc csúcsára. A távot futva és mászva teljesítette. Az útja során egészen szélsőséges időjárási körülményekhez kellett alkalmazkodni, futott forróságban és jégesőben is.

Legutóbb a 7 napos 700 kilométeres Magyarország átfutásról  hallottunk róla.

A sorban következő tökéletes lépcsőfok a méltán híres EMU 6 napos ultrafutó verseny lett. Ezen a  kitartás versenyen 6 nap alatt 800 kilométeren nyert.

Rakonczay Gábortól kitartást, célorientált hozzáállást, krízishelyzet kezelést, fókuszáltságot tanulhatunk. Elképesztő történetek, és éles helyzetben kipróbált tapasztalatokról hallhatunk.

Az előadóval Kosaras Renáta a Magyar Sport Üzleti Szövetség alelnöke, és a 2019-es Magyar Déli-sark Expedíció kommunikációs vezetője beszélget.

Hobbija az utazás, más kultúrák megismerése, így az elmúlt évtizedekben bejárta a világot.

Lépd át a határaidat és inspirálódj a legextrémebb kalandokból!
Gyere meríts erőt, szerezz motivációt elsőkézből az extrém sportoló megalkuvás nélküli és elképesztő expedícióiból!

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeret vagy szeretne utazni!

Ajánlatunk


Egy kardforgató lovag – aki aztán fegyverét Szűz Máriának ajánlja fel. Egy középkori szívtipró – aki megtérése után lemond a házaséletről, és papnak, szerzetesnek áll. Egy nem különösebben népszerű szent – aki társaival megalapítja napjaink egyik legnagyobb szerzetesrendjét.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Június 26. ZORÁN (Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadó, énekes, zeneszerző) KONCERTJE A dalok nem változnak. Az ember sem. Csak az életünk, sorsunk. Évtizedek óta hiszi apánk a szavak igazát, és azt, hogy a szerelemnek múlnia kell, mert életünk egy nagykabát, s mindez csak egy kóló. Zorán a legnagyobb slágereivel érkezik Fertőrákosra.

Ajánló


A darab 1970-ben íródott. Remek szerepek, remek komikus helyzetek, remek, ma is friss szövegek. És ez most, 2022-ben is igaz,…

Egy pszichológus várószobájában összegyűlik hat ember. Kiderül, hogy mind egyszerre kaptak időpontot a neves szaktekintélyhez, aki késik. A hosszas várakozás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!