Program


8. szimfónia

8. szimfónia

Gustav Mahler
VIII. SZIMFÓNIA
Koncertszerű előadás latin és német nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 1. vasárnap, 19:30

Zenekarunk és Énekkarunk látványos fejlődése 2020 óta lehetővé teszi, hogy minden évad elején afféle erőgyűjtő fohászként elhangozhasson e gigantikus mahleri alkotás, a 8. szimfónia, minden évben más és más kiváló karmester irányításával. Nagyszabású vállalkozásunk előtt 13 évvel szólalt meg utoljára hazánkban a mű, amelyet első ízben 1983-ban (!) sikerült idehaza eljátszani, azóta még kétszer tudták megszólaltatni különböző művészeti intézmények alkalmi társulásai. Aligha van alkalmasabb mű ennél a hatalmas szimfóniánál, hogy elindítsuk Opera Total című zenekari sorozatunkat, amelyből a több együttesnyi zenészünk csaknem minden tagja kiveheti a részét.

Szólisták:
szoprán 1, Magna Peccatrix: Sümegi Eszter
szoprán 2, Una pœnitentium: Létay Kiss Gabriella
Mater Gloriosa: Szemere Zita
alt 1, Mulier Samaritana: Szántó Andrea
alt 2, Maria Aegyptiaca: Meláth Andrea
tenor, Dr Marianus: Pataky Dániel
bariton, Pater ecstaticus: Haja Zsolt
basszus, Pater profundus: Palerdi András

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!