Program


Versek, titkok, hangulatok - Adventi épülettörténeti séta Lackfi János költővel a Pesti Vigadóban

Versek, titkok, hangulatok - Adventi épülettörténeti séta Lackfi János költővel a Pesti Vigadóban

Lackfi János költő vezetésével körbejárva láthatjuk felvillanni e falak között az írói jubileumát ünneplő Jókait, mindenki Sissi királynéját, a virtuóz Lisztet vagy a Pest-Buda egyesülését szorgalmazó honatyákat. Versekkel népesednek be a pompás terek, és lélekben elkezdünk lépdelni a közelgő karácsony felé is.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 3. vasárnap, 15:30

Minden épületnek van titkos története. A méltóságteljes Vigadóról nem is gondolnánk, hogy elődjét lebombázták, mint forradalmi fészket. Azt se sejtjük, hogy egyes elképzelések szerint földdel egyenlővé tették volna, és a helyén húzódna a magyar Vörös Tér. Éppilyen elképzelhetetlen, hogy régen lovaskocsival is be lehetett hajtani az oszlopok közé. Vagy hogy a férfimosdó helyét korábban rendőrőrs foglalta el. A nagyterem pompás mennyezete fölött is rejtett helyszínek várnak ránk. Lackfi János költő vezetésével körbejárva láthatjuk felvillanni e falak között az írói jubileumát ünneplő Jókait, mindenki Sissi királynéját, a virtuóz Lisztet vagy a Pest-Buda egyesülését szorgalmazó honatyákat. Versekkel népesednek be a pompás terek, és lélekben elkezdünk lépdelni a közelgő karácsony felé is.  

A vezetés időtartama várhatóan 60 perc

Találkozó: a séta előtt 15 perccel a Pesti Vigadó (Bp. V. Vigadó tér 2.) Előcsarnokában, a Jegypénztárnál.

További információk:

Tel: +36 (1) 328-3320

Ajánlatunk


"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt.

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Caramel 2024. nyarán is visszatér a Margitszigetre!

Ajánló


A tavaly hatalmas sikert aratott, teltházas aréna koncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét…

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!