Program


Velencei-tó és a pákozdi ingókövek

Velencei-tó és a pákozdi ingókövek

Egész napos barangolásunk egy igazán különleges helyszínre kalauzol benneteket. Pákozdról Sukoróra indulunk érintve az ingóköveket, melyek 1951 óta védelem alatt állnak, hiszen Magyarországon egyedülálló földfelszíni – ingó - alakzatok. Némelyikük festői, esetenként akár bizarr formációkat alkotnak.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 23. vasárnap, 9:20

Kezdőpontunk a pákozdi Miska huszár, biztos vagyok benne, hogy már láttátok az autópályáról, de hányan jártatok a közvetlen közelében? A 13 méter magas Miska kapcsán megismerkedünk Pákozd történelmével, az 1849-49-es eseményekkel. Majd a már bevált és hagyományos kávészünet után elindulunk túrázni. Érintjük a tündéri kis Bella-tavat Pákozd külterületén, majd jönnek az ingókövek! A különleges formájú gránitkövek kisebb-nagyobb sziklacsoportokat alkotnak, amelyek jellegzetes alakjukat a szél és az esővíz együttes hatásának köszönhetik. A barangolás végén elérjük az elbűvölő és kivételesen szép fekvésű Sukorót. A református templomban nem csak a több mint 200 éves padokat csodáljuk meg, hanem megemlékezünk az 1848 szeptemberében itt tartott haditanácsról is. A pákozdi csatát előkészítő tanácson részt vett többek között Batthyány Lajos miniszterelnök és Móga János altábornagy.

A sukorói református templom nyitvatartási idejében barangolunk, azonban a templom fenntartja magának a jogot a belépés korlátozására, a templom bezárására. Zárt térben maszk viselése kötelező!
Haza Velence vagy Székesfehérvár irányába lehet elindulni távolsági busszal.
Téli túrabakancs/túracipő, túrabot, feltöltött mobiltelefon, elegendő folyadék, ennivaló legyen nálad és persze egy kis kitartás, no meg a jókedv se maradjon otthon. Kamásli.

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen. Részvétel saját felelősségre.

Találkozó 8:48-kor Velence vasútállomás vagy Pákozdon 9:20 órakor a Honvéd utcai buszmegállóban.
Budapest Déli pályaudvarról a vonat 8:10 órakor indul Velencére, onnan távolsági busszal lehet elérni Pákozdot.
Térkép (Pákozd, Honvéd utca buszmegálló): https://goo.gl/maps/Vd79sxvTkamcee2T6

Utazás egyénileg.
Gépkocsival érkezők figyelmébe! A gépkocsit Velencén vagy Pákozdon érdemes hagyni, Sukoróról mind a kettő elérhető távolsági busszal.
Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR1Z8xEOty90jQEC_5Kcx-y779X6rHG_5-GmYXgPbNX-sxdY9czeSHsWIRQ

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR16yHIAoOUdCsqvLGQ46sLwXCU6H5uiBbzaQN5PNjmM9A3kwgp6Mrql968

Légy szíves olvasd el!

A túra kb. 12 km, szint fel: 242 m, le: 217 m.

A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

 

Ajánlatunk


ÚJ programelem a Debrecen Drive előestéjére. Legyetek részesei az adrenalinnak, a gumikoptatásnak és a lélegzetelállító mutatványoknak egy különleges effektekkel megspékelt esti show-n!

A 90 perces élőkoncert alatt együtt visszarepülhetünk a 80-as évekbe és megannyi elfeledett emléket idézhetünk fel.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és…

A mű a szerző Páratlan páros c. darabjának folytatása. Az emlékezetes események óta majd’ 18 év repült el.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!