Program


Útibeszámolók - Japán vonatkörút cseresznyevirágzás idején - Előadó: Varjas Gabriella

Útibeszámolók - Japán vonatkörút cseresznyevirágzás idején - Előadó: Varjas Gabriella

Japán a világ egyik legmeghökkentőbb országa, a legnagyobb világjáróknak is folyamatos ahaélmény. Akárhonnan, akármijét nézzük, kilóg a sorból, nem hasonlít a Föld egyetlen más szegletéhez sem. Nézzünk körül ebben a fura világban, ahol Miradonna a legendásan pontos shinkansen vonatokkal 22 napig kergette a híres cseresznyevirágzást, az ország pinkbe borulását.

Japán vonatkörút cseresznyevirágzás idején

Előadó: Varjas Gabriella, a MiraDonna.hu blog szerzője

Japán a világ egyik legmeghökkentőbb országa, a legnagyobb világjáróknak is folyamatos ahaélmény. Akárhonnan, akármijét nézzük, kilóg a sorból, nem hasonlít a Föld egyetlen más szegletéhez sem. Nézzünk körül ebben a fura világban, ahol Miradonna a legendásan pontos shinkansen vonatokkal 22 napig kergette a híres cseresznyevirágzást, az ország pinkbe borulását. A Sakura vadászat fortélyos mutatvány, mert egyáltalán nem olyan egyszerű pont ott, pont akkor lenni, ahol épp virágzik a cseresznye. Olyan japánságokat is láthatunk, mint a fifikás és nagyon flottul működő közösségi esernyő használata, merthogy Japánt nem lehet megúszni eső nélkül. Az is kiderül, hogyan lehet minden japanikumok non plus ultráját, igazi gésát látni.
Lesz sok cukiság, azaz kawaii-ság a Hello Kittyn túl is, és sok olyan dolog is, ami nincs benne a Lonely Planetben a titkos bambuszerdőn át a Fuji-panorámás vulkanikus fürdőig.

Ajánló


Fekete-fehér látványvilággal, zenével, de prózai szöveg és dal nélkül, különlegesen izgalmas, a némafilmek…