Program


Utánképzés ittas vezetőknek
3

Utánképzés ittas vezetőknek

A hat férfi és három nő ittas vezetésért vesztette el a jogosítványát. Hogy újra vezethessenek, a Közlekedési Hatóság utánképző-központjának döntése szerint, háromnapos pszichológus által vezetett csoportterápián kell részt venniük.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 8. vasárnap, 17:00

Háy János: UTÁNKÉPZÉS ITTAS VEZETŐKNEK

Keserű komédia

A hat férfi és három nő ittas vezetésért vesztette el a jogosítványát. Hogy újra vezethessenek, a Közlekedési Hatóság utánképző-központjának döntése szerint, háromnapos pszichológus által vezetett csoportterápián kell részt venniük. A terápiát két pszichológusnő vezeti. Különböző társadalmi és pszichés háttérrel rendelkező embereket hoz össze az utánképzés. Az esetek feltárása során nem csupán a konkrét eseményt ismerjük meg, feltárul egy életút, egy sors is. Ijesztő és egyben nevettető történetek, meghökkentő életek, hihetetlen gyerekkor, rémes családi hátterek. Az ittas vezetés a legkülönfélébb embereket terelte egy légtérbe. Olyan arcok találkoznak egymással, akik az amúgy rettenetesen merev magyar társadalomban szinte soha nem érintkeznek, pláne nem kerülnek őszinte kitárulkozó helyzetbe. Mert az utánképzés lényege épp az őszinteség, őszintén elmondani, kik vagyunk, mit tettünk, mit tervezünk tenni, s mi a véleményünk a másikról. Itt nincsenek különbek, mindenki ugyanolyan. A darab során egyre ismerősebbek lesznek a szereplőink, egyre többet tudunk meg róluk, látjuk, hol nem mondanak igazat, mert hiába a megajánlott diszkréció, az elvárt őszinteség, megsem meri senki teljesen nyíltan felvállalni azt, ami történt. Ki a bűnös, mi az egyén felelőssége, mi a közösségé, ezekkel a felvetésekkel zárul a darab, s hogy milyen vékony jégen táncolunk, s bármikor átszakadhatunk a bűnelkövetők világába, vagy netán, ha még ennél is nagyobbat szakad a jég, akkor az életvesztésbe.

Az Utánképzés többhősös darab, nagy lehetőség tizenegy színésznek, hisz a szerepek súlya szinte azonos, a színen örökösen jelen van mindenki, az is játszik, aki épp nincs benne a dialógusban, és mindezek mellett persze egy kortárs szöveg nyitása egy mai, nagyon a midennapokból fakadó történettel a közönség felé.

Szereposztás:

Csilla, pszichológus: Kovács Vanda
Anna, újságíró: Erdélyi Timi
Tünde, pszihológus: Szina Kinga
Bogi, műkörmös: Tőkés Niki
Réka, marketinges: Polgár Lilla
Márió, volt húskereskedő: Sipos Áron
Emil, belügyes: Jegercsik Csaba
Laci, közösképviselő: Szemán Béla
Tibor éjjel-nappalis: Géczi Zoltán
Sándor építőmérnök: Őze Áron
Sanyi, vendéglős: Kiss Attila

Látvány: Matyi Ágota
Fénytervezés: Büki András
Súgó: Zsifkov Anita
Rendezőasszisztens: Palkó Panka
Rendező: Sipos Imre

Fotó: Ónodi Zoltán

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!