Program


UNDER500 fesztivál 2023

UNDER500 fesztivál 2023

A két nap alatt premierek, work-in-progress produkciók és már bemutatott előadások mellett, a tavalyi évhez hasonlóan, a galériában képzőművészeti kiálítás lesz, és mindkét napot zenei fellépők zárják.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 17. szombat, 15:00

UNDER500 FESZTIVÁL 2023.

Idén is lesz U500, 2023. június 16-17-én az Artus Stúdióban! A kétnapos fesztivál, amely az elmúlt években a hazai kortárstánc és a hozzá kapcsolódó, független művészeti közösségek fontos platformjává vált, negyedik alkalommal valósul meg. Az U500 egy állásfoglalás a független kultúra mellett. Emellett egy vállaltan kis formátumú, baráti-szakmai esemény, ahol újabb kapcsolódási pontokat keresünk egymás között, más művészekkel és veletek.

A fesztivál nem felülről szerveződik és nem tesz különbséget a résztvevők között. A szakma ismert alkotói, pályakezdő művészek és undeground csoportok egymás mellett szerepelnek. Az U500 a hazai kortárstánc közegből nőtte ki magát, de a kezdetektől arra törekszünk, hogy a műfajközi átjárásokban és határátlépésekben rejlő potenciált hangsúlyozzuk. Az elektronikus zene, a performansz, a színház és a vizuális művészetek szintén részét képezik a programnak.
Az U500 célja évről-évre, hogy erősítse a fesztivált éltre hívó közösség egymást támogató, horizontális működésmódját, szövetségeket keressen, és hogy megnyissa mindezt a közönség felé is ezen a júniusi hétvégén.

A két nap alatt premierek, work-in-progress produkciók és már bemutatott előadások mellett, a tavalyi évhez hasonlóan, a galériában képzőművészeti kiálítás lesz, és mindkét napot zenei fellépők zárják.

PROGRAM
A kiállítás a fesztivál mindkét napján megtekinthető egész nap a galéria térben.
Kiállító művészek: Agg Lili, Hódi Csilla, Kiss Balázs Ágoston, Liksay Csenge Gyopár,
PPILLOVV, Szomor Olívia, Vass Csenge, Várhegyi Dávid, Jelena Viskovic

JUNIUS 16.
VAVRA JÚLIA: Pop-up performanszai
JUHÁSZ KATA: Mozgástér
ALJA BRANC: Don’t do, try!
ZENEI KONCERTEK a kertben
ARTMENŐK – HODWORKS: Idol
RAUBINEK LILI: Respect for the 23.000
KONCERTEK

JUNIUS 17.
VÁTH MÁTÉ: Páva (pop-up performansz)
VASS IMRE: RELAX – relaxációs kezelés
JUHÁSZ ADÉL: ︎okiSa (preformance/practice)
FARKAS D. GERGŐ: work-in-progress
ZENEI KONCERTEK a kertben
AHA: Dense piece
MOLNÁR CSABA: How to become an artist: Workshop és performansz lecture Nicole Clore vezetésével
KONCERTEK

A FESZTIVÁLRÓL
Az U500-at 2020-ban a szükség szülte, a résztvevő előadóknak ez volt az egyetlen lehetősége, hogy élő közönség előtt léphessenek fel két járvány hullám között. Az ekkor közösségileg szervezett esemény azóta alapvető igényként él tovább, idén negyedszerre rendezzük meg az Artus stúdióban. Az U500-at egy önkéntes közösség szervezi, a fellépők jelképes honoráriumot kapnak, mindenki egyenlő módon. Elsődleges céljaink a közösségépítés, a láthatóság erősítése, a szakmai felelősségvállalás, a diskurzus-indítás és egy független platform biztosítása mindezekhez.xcGrafika: Tóth Peti

Ajánlatunk


Ünnepi Gála a Magyar Operett Napja tiszteletére

A természet egyik nagyszerű látványossága a gyönyörű csillagos égbolt, amely derült, sötét éjszakákon tárul a szemünk elé. Láthatjuk hogyan vonulnak keletről nyugatra a csillagképek, miképp változtatják formáikat az égitestek, és ha elég türelmesek vagyunk, egy hullócsillag láttán akár egy kívánságunk is teljesülhet.

Ajánló


Bemutatjuk a kétszeres aranylemezes Swing à la Django zenekar legújabb izgalmas zenei kísérletét a híres zeneszerző és hegedűművész, Antonio Vivaldi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!