Program


UN-DEAD - haláli színjáték - Barboncás Társulat

UN-DEAD - haláli színjáték - Barboncás Társulat

Lugosi élete 9 képben

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 15. szombat, 19:00

Lugosi Bélának külön fejezete van az egyetemes filmtörténetben, ő a földkerekség legismertebb magyar művésze három millió Google és ötmillió Yahoo találattal, s nem mellesleg halhatatlan.

 

Karinthy Gábor sírversének utolsó két sora a kiindulópontja előadásunknak:
„A hátán hordta koporsóját, megbotlott és belefeküdt.”

 

Drakula gróf, a vérszívó vámpír borzongatóan izgalmas históriája egy világgá ment magyar fiú útkereséséről szól, de végső soron mindannyiunk „haláli színjátéka” ez.
Az előadás különböző bábtechnikák segítségével idézi meg a több mint 60 éve elhunyt Lugosi Bélát. A „haláli színjáték” kilenc izgalmas animált képben mutatja meg a színész életét, ill. a manipulátor/bábmozgató - mint halál - hántja le a megidézett figura szerepeit.
Ez a „halottmosó”, az élet és halál ura tisztítja le társadalmi, művészi, emberi szerepeiből a halott Lugosit, hogy megnézze, mi marad alatta.Lugosi bármennyire tehetséges színész volt, mégis a nagy amerikai álom által rárakódott szerepben – Drakula gróf – ismeri mindenki, ebbe a koporsóba botlott bele, és ott is maradt. Így lett belőle UN – DEAD.

Ötlet, rendezte és játssza: Kiss Ágnes
Író, dramaturg: Vészits Andrea
Bábkészítő: Kiss Attila Etele, Tóth Andrea
Díszlet: Jernei János, Patkós Péter
Zenei szerkesztő: Palyov Tamás

 

Az elődadás hossza 60 perc.

16 éven felülieknek ajánlott.

 

A Barboncás Társulat 2005-ben alakult Szegeden, alapítója Kiss Ágnes. Bábelőadásokat nemcsak a legkisebbeknek készítenek, hanem az ifjúsági vagy felnőtt korosztálynak egyaránt.

Ajánlatunk


A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!