Program


Tűréshatár (Csortos)

Tűréshatár (Csortos)

Mantagheye Bohrani
iráni-német filmdráma, 99 perc, 2023
fárszi és német nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 8. hétfő, 18:00

Rendező: Ali Ahmadzadeh
Szereplők: Alireza Keymanesh, Amir Pousti, N/A, Shirin Abedinirad

 

Amir magányos iráni drogdíler, akinek egyetlen társa a kutyája. A fiatal férfi éjszakánként drogot terjeszt, miközben modern, betépett prófétaként segít bajba jutott ügyfeleinek. Amir a teheráni külváros sötét útjait rója, két meló között pedig blantokat teker, hogy kiszakadjon a valóságból. Éjszakai portyája során folyton szembesül az iszlamista rezsim ordító ellentmondásaival, visszataszító álszentségével.

Ali Ahmadzadeh szabad és merész filmje az iráni főváros ritkán látott, drogmámorban úszó oldalát mutatja meg a folyton utazó magányos drogdíler karakterén keresztül. A stáb az iráni hatóságok engedélye nélkül, gerillamódszerekkel, rejtett kamerákkal forgatott, majd az államapparátus arra kérte a rendezőt, hogy vonja vissza a filmet a Locarnói Filmfesztivál versenyprogramjából. A Tűréshatár végül a fesztivál fődíját nyerte. A zsűri indoklása szerint a leleményes és konzekvens fényképezés, a különleges sound design, az autentikus és merész színészi alakítások sikerrel vezetik be a nézőt egy veszélyekkel teli világba. Ahmadzadeh filmje egy 99 perces kiáltvány a lázadás és a szabadság jegyében.

Díjak: Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál (2023) - Arany Leopárd - Legjobb film

Bemutató dátuma: 2024.03.07.

Forgalmazó: magyarhangya

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!