Program


Túrajó séták - Erőművészet - hűtőtorony bejárással
3

Túrajó séták - Erőművészet - hűtőtorony bejárással

Bakony-Balaton másképp
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 4. vasárnap, 11:00

Túrajó séták - Erőművészet
A sétát tizennégy éves kor felett ajánljuk!

Tudtad, hogy az egykori Béke Művelődési Házban ma is megcsodálható műremekek alkotói között hat Kossuth-díjas művész is akad?

A párját ritkító gazdagsággal feldíszített inotai művelődési házat kívül-belül bejáró sétánkon átérezheted a kései '50-es évek egyedülálló művészeti atmoszféráját. Az 1956-os forradalmat lezáró megtorlásokat követően felépült művház egy valódi időkapszula. Válogatott alkotógárdáját meglepően hosszú pórázra engedte a hatalom, hogy a színház, moziterem, könyvtár, presszó, étkező, olvasó és szakköri szobák tereit otthonossá és inspirálóvá varázsolják az erőműben kemény fizikai munkát végző dolgozók számára. A Bauhaus stílusú épület külső téglafalán rézsútosan vésett munkás jelenetek, a bejárat felett almaszedő asszonyok, bent pedig valóságos mozaikparádé köszöntik a gyanútlan látogatót. Sétánkon elképzelheted, milyen lehetett a kor proletárjának sétálgatni az avantgárd mókusok, baglyok, menyecskék és János vitéz vigyázó tekintetétől övezve, bablevest szürcsölgetni Kovács Margit népies ihletésű domborműve alatt, vagy éppen Marxot olvasgatni Bernáth Aurél szocreál falfestménye társaságában. Az azóta műemlékké nyilvánított épület ma már csak színházi és filmforgatási helyszínként működik, így szétnézünk ott is, ahol Jennifer Lawrence, a Vörös veréb gyönyörű titkos ügynöke vizsgázott a férfiak elcsábításának fogásaiból, vagy ahol a Veszettek c. film kelet-magyarországi Tarnádjának nagyvállalkozója fogadást adott a helyi elitnek.
Levezetésként elzarándokolunk az egykori erőmű építése idején debütált világtalálmány, a Heller-Forgó hűtőberendezés művészileg is értékelhető szépségű épületegyütteséhez. Itt be is mászhatsz a manapság hátborzongató filmalkotások vagy éppen az INOTA [re]opening c. rendezvénysorozat indusztriális díszleteként funkcionáló egyes számú hűtőtoronyba.
Ha lenyűgöz a retro korszak művészete és készen állsz az időutazásra, tarts velünk! (Nyitókép: Kővári-Vágner Rudolf)

Találkozási hely: Erőmű bejárata (Erőmű utca eleji buszmegálló utáni kis körforgalomnál balra)
Útvonal: Béke Művelődési Ház kívül és belül – 1. számú hűtőtorony
Séta hossza: 1 km
Séta időtartama: 2 óra
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
Parkolás: ingyenes parkolóhelyek az Erőmű bejárata előtt
Részvételi díj: az online regisztrációval egy időben fizetendő.

A Túrajó sétautalvánnyal rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

Ezen a sétán kizárólag a Béke Művelődési Központot és az 1. számú hűtőtornyot járjuk be. Ha az Inotai Erőmű történetét szeretnéd meghallgatni a volt erőmű teljes területén vezetett séta keretében, válaszd Csúcs volt Inotán c. sétánkat, ha pedig fényképeket szeretnél készíteni az erőmű fennmaradt épületeiről, ajánljuk figyelmedbe a fotóstúránkat.

Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

A sétát tizennégy éves kor felett ajánljuk!

Ajánlatunk


"Nekünk a közönség a legfontosabb. Ti vagytok a Neoton igazi bázisa, akik az évtizedek alatt is életben tartottátok a dalokat, amik most és mindörökké Nektek szólnak." - Csepregi Éva -

Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

Ajánló


A Mágnás Miska a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve, mely újra és újra repertoárra kerül zenés és prózai színházakban egyaránt.…

A bohózat: a tragédia fonákja. Arról mesél, könnyekig nevettetően, amilyennek látszik az ember, és amilyennek látszani szeretne. Szerencsére ezek nem…

A Passió szenvedéstörténet, ugyanakkor Andrew Lloyd Webber művében olyan szenvedély történetét ismerjük meg, ami által a külső szemlélő óhatatlanul részese…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!