Program


Tünet Együttes-Campfilm: A LÉTEZÉS EUFÓRIÁJA c. egész estés dokumentumfilm

Tünet Együttes-Campfilm: A LÉTEZÉS EUFÓRIÁJA c. egész estés dokumentumfilm

Három nő, három hónap – határátlépések sorozata. Éva életének kulcspillanatai színházi jelenetekké sűrűsödnek, miközben a három nő között váratlan erejű kapcsolat szövődik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 6. péntek, 19:00

A Tünet Együttes Szabó Réka rendezésében 2015-ben mutatta be a Sóvirág c. előadást a Vígszínház Házi Színpadán, a 90 éves Fahidi Éva, és a fiatal táncosnő, Cuhorka Emese főszereplésével, az előadás azóta repertoáron van.
A premier óta 85 alkalommal játszották Budapesten, vidéken, és külföldön – többek között Bécsben a Volkstheaterben, Szabadkán, Berlinben és szerte Németországban. A film az előadás próbafolyamatát követi végig.

Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát.
90 évesen felkérést kap, hogy életében először lépjen színpadra, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban. Réka, a rendező egy duettet képzel el egy fiatal, nemzetközileg elismert táncosnővel, Emesével. A darabban Éva és Emese életét, kettejük testét szeretné párbeszédbe hozni.
Éva gondolkodás nélkül igent mond.
Három nő, három hónap – határátlépések sorozata. Éva életének kulcspillanatai színházi jelenetekké sűrűsödnek, miközben a három nő között váratlan erejű kapcsolat szövődik.

„Bár ellentmondott a józan észnek, felkértem a 90 éves holokauszt túlélő Fahidi Évát, hogy szeretnék vele egy tánc-színházi előadást csinálni. Azt akartam, hogy mindenki lássa őt. Egy duettet képzeltem Emesével, a nála közel 60 évvel fiatalabb táncosnővel. Párbeszédbe akartam hozni Éva traumáit egy mai fiatallal. Hol vannak a megértés, a kapcsolódás határai? Bele lehet-e bújni egymás bőrébe? Lehet-e tanulni a múltból? Életem legmeghatározóbb próbafolyamata volt – ezen keresztül szól ez a film a XX. századi történelemről, veszteségekről, a tánc erejéről, az öregedő testről, a szerelemről, egy 60 éven átívelő különleges kapcsolatról, és az élet elfelejtett értékéről.”
Szabó Réka

Tünet Együttes-Campfilm

Rendező: Szabó Réka
Szereplők: Fahidi Éva, Cuhorka Emese, Szabó Réka
Produkció: Tünet Együttes, Campfilm
Producer: Szabó Réka (Tünet Együttes), László Sára, Gerő Marcell (Campfilm)
Koproducer: Jancsó László (4Cut Post Digital), Philippe Fontenoy (Pom’Zed)
Operatőr: Kovács Claudia
Kiegészítő képfelvételek: Lovasi Zoltán
Sound design: Várhegyi Rudolf
Vágó: Sylvie Gadmer, Sass Péter
Zeneszerző: Barna Balázs

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

bohózat két felvonásban

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!