Program


Tompa Andrea-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Tompa Andrea-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Tompa Andrea legutóbbi, ötödik regénye nemcsak az év egyik legjobb című regénye, de igazi, súlyos nagyregény - és nem a hossza miatt. Erdély történetének megrázó, kevéssé ismert eseményei, emberi sorskérdések, drámák, mély, felkavaró érzések és gondolatok, izgalmas történet: nem véletlen, hogy a könyv hatalmas sikert aratott, s hogy népszerűsége azóta is töretlen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 5. hétfő, 20:00

A Sokszor nem halunk meg tehát nem azért nagyregény, mert hatszáz oldalas, hanem mert felvetései egyetemesek: korántsem csak holokauszt- vagy diktatúraregény, de a valaha volt egyik legszebb mű az örökbefogadásról. Tompa Andrea egyik legfontosabb módszere a szövegben a némaság, az elhallgatás; a Sokszor nem halunk meg a hiányok könyve. A történet szintjén a biológiai szülők hiányáé, a kolozsvári, erdélyi zsidóké, a történelmi igazságosságé. Tompa úgy formálja, úgy hajlítja kedvére a nyelvet, ahogyan a filmesek képi eszközökkel tudják szolgálni a hangulatot, egy fullasztó szituációét például szűk szobákban felvett közelikkel. Tompának mindezt a nyelvvel kell megteremtenie, és csodálatos végigkövetni, mennyire jól sikerül neki: a hiány nemcsak a történetben lesz ott, de a mondatok mögött is, a felszín leírásaiban, ami mögött sosem egyértelműen megválaszolható kérdésként mindig ott a mélység, a meg nem magyarázott tettekben, a szavakkal ki nem fejtett dacban. És az élettel meg nem töltött életekben. Súlyos könyv, beszédes elhallgatásokkal teli, súlyos irodalmi est a Müpa Üvegtermében.

 

Közreműködők:

hegedű: Kézdy Luca

műsorvezető-házigazda: Greff András

Alkotó:

rendező: Harsányi Sulyom László

 

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


CSÓKKIRÁLY, A SHOW A LEGNAGYOBB NYÁRBÚCSÚZTATÓ PARTY

Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj Fesztiválkatlan színpad lép fel.

Ajánló


Ákos a jubileumi előadások után idén nyáron újra rockturnéra indul, melynek keretében július 27-én, a Tokaj Fesztiválkatlanban is fellép!

SZEREPLŐVÁLTOZÁS! BŐVEBB INFORMÁCIÓK A LEÍRÁSBAN. Improvizációs párkapcsolati játék, négy kiváló színművész és dr. Piczkó Katalin játékmester közreműködésével.

A közel 30 éves Cotton Club Singers, és a 40 esztendős Hot Jazz Band közös produkciója hangzásában, valamint látványában egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!