Program


Tíz év száműzetésben

Tíz év száműzetésben

" NE FÉLJETEK MAGYAROK, MEGJÖTTEK A CIGÁNYOK"
Emlékezetes szlogen ez, amelyet 1990 márciusában - a "fekete márciuson" - kiabáltak bátorítólag a marosvásárhelyi romák azoknak a magyaroknak, akit bekerített a lincselni kész román tömeg.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 7. hétfő, 19:30

A vásárhelyi romák úgy döntöttek, hogy össze kell fogni a két kisebbségnek, a felbőszült többség ellen.

Karda László "Tíz év száműzetésben" című monodrámája, Puczi Béla, a " fekete március" egyik hősének életén keresztül, történelmileg hitelesen, korhűen mutatja be azokat a hónapokat, napokat.

A darab metamorfózisa, ahogy egy néző megfogalmazta, "Tudok a holnapra, holnaputánra erőt meriteni, és elhiszem magamnak, hogy képes vagyok megoldani az életem feladatait".

Puczi Béla:  Sáfár - Kovács Zsolt
Zenéjét írta és zenei közreműködő: Bagyinka László

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!