Program


Tiszta szívvel - Pécsi Művészeti Szakgimnázium - Sissi Őszi Tánchét

Tiszta szívvel - Pécsi Művészeti Szakgimnázium - Sissi Őszi Tánchét

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 21. csütörtök, 19:00

Az előadás József Attila szerelmeihez és édesanyjához kapcsolható, kapcsolódó érzéseit veszi górcső alá a tánc és a színház formanyelvének összekapcsolásával.  A színpadon kart karba öltve jelenik meg a tánc és a költészet, kiemelve Vágó Mártát, Szántó Juditot, Marton Mártát, Gyömrői Editet, valamint Kozmutza Flórát és a Mamát. A hozzájuk írt költeményeket, a József Attilát „életre táncoló” növendékek hangosítja ki.

 

Az előadás ívét a költő és szerelmeinek, valamint édesanyjához fűződő fordulatai szabják meg, mintegy időrendben haladva. A néző előtt filmszerűen megelevenedik a ,,múzsa-függő” József Attila sorstörténete. A vágyott nőben önmaga jobbik felét kereső, boldogsághajszoló, kudarchalmozó költő többnyire a „lelkeket tükröző” szemeken, az egymásba kapcsolódó tekinteteken keresztül közelített verseiben a szeretett lény szívéhez. Az előadásban olyan meghatározó és mindenki számára ismerős versek csendülnek fel, mint például a Mama, Gyermekké tettél, Kései sirató, Kész a leltár és az Óda.

 

Az előadás tisztelgés a költőóriás előtt, valamint kísérlet a tánc és a költészet kapcsolatának színházi formanyelvre való adaptálására.

 

József Attila - Horváth Norman

Mama - Mátyás Flóra

Vágó Márta - Horváth Réka

Szántó Judit - Pete Csenge

Marton Márta - Rónaki Nina

Gyömrői Edit - Pintér Rebeka

Kozmutza Flóra - Kis Jana

József Jolán - Hegedűs Luca

József Etelka - Balogh Molli

Végzet - Dimák Gréta

 

Valamint: Steingruber Nikolett, Varga Bence, Véber Melani, Kerényi Tamara, Karsai Lúcia, Jónás Dzsenifer, Molnár Sára, Nyilas Emese, Farkas Panna, Jaks Jázmin, Szorre Dorka

 

Koreográfusok: Kerekes Soma Lőrinc, Matola Dávid, Molnár Zsolt, Ujvári Katalin

Próbavezető: Kovács Zsuzsanna, Lovas Pál

Rendező-koreográfus: Szabó Márton

 

Az előadás hossza 58 perc.

 

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium 1957 óta a tehetséggondozás, a művészi alkotómunka műhelye, ahol 1974-ben megalakult az ország első középfokú színházi és modern táncművész képzése. Célja olyan képzést nyújtani, melyben az iskolai tudás értéke a művészeti szaktudás, az általános műveltség és a kompetenciák egyensúlyán alapszik. Az ország minden tájáról érkeznek növendékek, hogy kiváló művésztanárokkal, mesterekkel dolgozzanak együtt. A táncművészet területén kimagasló tehetségű növendékek sikeres életpályája támasztja alá azt a tényt, hogy az iskola minden tevékenysége a tehetséggondozás folyamatának elősegítése köré szerveződik.

 

Sissi Őszi Tánchét

November 16. és 23. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.

A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti - táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.
Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje, a fesztivál zárásaként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.

 

 

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!