Program


Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom (Fábri)

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom (Fábri)

A lélegzetelállító természetfilm a Tisza-tó születésének 50. évfordulója alkalmából készült az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és Aktív Magyarország megvalósításában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 1. hétfő, 10:30

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom
magyar természetfilm, 85 perc, 2023
magyar nyelven

Rendező: Szendőfi Balázs
Szereplő: Ljasuk Dimitry

A Tisza évezredek óta kanyarog az Alföldön. Mióta az ember is megjelent a partján, próbálja a szolgálatába állítani a szőke folyót. Vizét issza, öntöz vele, felszabdalta és kiegyenesítette. Ötven éve pedig megállította, hogy egy nagy víztározót csináljon belőle. Akkor még nem tudta, hogy műve az ősi Tisza világát csalja elő. A folyó kiengedett vizének köszönhetően egy különleges élőhely keletkezett. Az ember építette, a természet belakta. Így jött létre az ember alkotta paradicsom: a Tisza-tó. A film mesélője, Ljasuk Dimitry kézen fogja a nézőt, és mind a négy évszakot átívelve bemutatja, hogy az évtizedek során mivé lett ez a különleges hely.

Mily gyönyörűt alkottunk, pedig nem is mi tettük azzá. De mi vagyunk azok, akik felelnek érte, akik megőrizhetik és vigyázhatnak arra az ajándékra, amit a természettől kaptunk.

A lélegzetelállító természetfilm a Tisza-tó születésének 50. évfordulója alkalmából készült az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és Aktív Magyarország megvalósításában. A természetfilm három ismert filmes közös produkciója. Az író-rendező Szendőfi Balázs számtalan díjat és elismerést kapott természetvédelmi, kutatói és filmes munkásságáért. A film mesélő-szereplője Ljasuk Dimitry filmjeiről és környezetvédelmi tevékenységéről ismert, ő készítette a Tisza-tavon játszódó, nagysikerű Jóreménység-szigetét. A film operatőre, Fehér Zoltán számos természetfilm készítője, a Vad víz: Aqua Hungarica és a Múlt és jelen: Vizeink az ember kezében című természetfilmjei mellett a Rejtett világ: A vadvizek története 2023-ban a Gödöllői Természetfilm Fesztiválon fődíjat nyert.

Bemutató dátuma: 2023.10.05.
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Ajánlatunk


Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Fenyő Miklós – Tasnádi István: MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!