Program


Thomas Ades és a Bécsi Filharmonikusok
2

Thomas Ades és a Bécsi Filharmonikusok

Műsor:
Britten: Sinfonia da Requiem
Janáček: Taras Bulba
Thomas Adès: Totentanz

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 29. kedd, 19:30

Thomas Adès és a Bécsi Filharmonikusok

Mindig különleges élmény, ha olyan karmester munkáját figyelhetjük, aki egyszemélyben zeneszerző is: a komponista-dirigensek más logikával közelítenek a darabokhoz, mást hallanak, másképp figyelnek a művek szerkezetére, mint az, aki nem alkotóként tevékenykedik a zene területén. Ezért volt izgalmas Pierre Boulez koncertjeit hallani, ezért lelkesítő Eötvös Péter karmesteri tevékenysége - és ezért várjuk érdeklődve korunk élvonalbeli zeneszerzője, Thomas Adès és a Bécsi Filharmonikusok közös fellépését.

Annál is inkább, mivel ezúttal Adès saját művét is vezényli: a Totentanz a nagy lengyel zeneszerző, Witold Lutosławski és felesége, Danuta emlékére íródott, s a zenekar mellett baritont és mezzoszopránt is foglalkoztat. A mű 2013 júliusában lezajlott londoni ősbemutatója lelkes kritikai fogadtatást váltott ki: a beszámolók a jelentős műnek kijáró elismeréssel írtak az új kompozícióról. A Müpa hangversenyének érdekessége nemcsak az, hogy a darabot a szerző vezényli, de az is, hogy a két szólista közül Christianne Stotijn az ősbemutatón is énekelt. Mivel a koncert műsora Adès műve mellett Britten 1940-ben komponált Sinfonia da Requiemjét és Janáček 1918-ban befejezett, Gogol nyomán megalkotott rapszódiáját, a Taras Bulbát kínálja, elmondhatjuk, hogy a teljes est a 20. és a 21. század zenéi közötti izgalmas kalandozásra invitál. Az 1842-ben alapított, legendás múltú, vezető karmester nélkül, önkormányzati rendszerben működő Bécsi Filharmonikusok Európa és a világ egyik legjobb szimfonikus zenekara, amelyet fennállásának minden korszakában az adott időszak legjelentősebb karmesterei vezényeltek Wilhelm Furtwänglertől Herbert von Karajanig, Zubin Mehtától Christian Thielemannig.

Közreműködők:
mezzoszoprán - Christianne Stotijn
bariton - Mark Stone

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!