Program


The King’s Consort – Händel: Messiás / KARÁCSONYI HANGVERSENY

The King’s Consort – Händel: Messiás / KARÁCSONYI HANGVERSENY

Nincs szebb, mint zenével készülni a karácsonyra. Händel opus magnuma, a Megváltó életútját bemutató Messiás pedig az a mű, amelynél jobban semmi sem illik az ünnep előtti várakozás izgatott és átszellemült hangulatához.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 15. csütörtök, 19:30

E nagyszabású kompozíció erőteljesen kapcsolódik a brit zenetörténethez, előadásának a szigetországban régi hagyománya él, külön öröm tehát, hogy ezúttal egy nagy múltú angol együttes, a King's Consort előadásában találkozhatunk meg az angollá lett nagy német barokk zeneszerző oratóriumával. Tegyük hozzá: a vokális szólistagárda is világszínvonalú!

Ha meghallgatjuk Händel Krisztus életét bemutató hatalmas, háromrészes művét, beleborzongunk a ténybe: a zeneszerző 1741 nyarának végén huszonnégy nap alatt írta meg Charles Jennens angol költő bibliai idézetekből összeállított szövegére a kompozíciót. Az alkotás először Dublinban került közönség elé, 1742. április 13-án. Az 1743-as londoni bemutatót követően a művet minden évben előadták - Händel életében összesen harmincnégyszer -, mindannyiszor jótékony céllal, a Foundling Hospital nevű árvaház javára. Ez megalapozta a Messiás mű máig tartó brit kultuszát. Az angol csembalista, karmester és zenetudós, Robert King a Cambridge-i St. John's College hallgatója volt, énekelt annak híres kórusában is, és még egyetemi évei alatt alapította meg kópiahangszereken játszó historikus együttesét, a The King's Consortot. Az együttes évtizedek óta ad hangversenyeket és készít lemezeket a régzenei repertoár fontos kompozícióiból, Monteverdi, Purcell, Vivaldi, Bach, Händel, Mozart műveiből. A négy vokális szólista: Sophie Bevan, Hilary Summers, Joshua Ellicott és Edward Grint a brit énekestársadalom élvonalát képviseli.

Rendező: Müpa

Vezényel: Robert King

Közreműködők:

szoprán: Sophie Bevan
alt: Hilary Summers
tenor: Joshua Ellicott
basszus: Edward Grint
Choir of the King's Consort

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!