Program


The BlackBirds Beatles emlékzenekar

The BlackBirds Beatles emlékzenekar

2004. május 13-án, pénteken Magyarországon, Budapesten, egy kicsi - a Cavern Clubra emlékeztető - pubban fellépett négy srác: ekkor adott először koncertet a The BlackBirds Beatles emlékzenekar. (A név a Beatles együttes Blackbird című dalára utal, magyarul "feketerigók"-at jelent.)

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 22. szombat, 19:00

Azóta sok minden történt: ahogy mondani szokás, egyik felkérés hozta a másikat. Sokasodtak a koncertek városi klubokban, vidéki fesztiválokon, céges rendezvényeken; a zenekar sokfelé megfordult országszerte, és ezzel párhuzamosan mindinkább elismert médiumokban jutott szóhoz. A külföldi felkérések sem várattak tovább magukra: a fiúk eljutottak Mallorca szigetére, majd a környező országokba - Ausztriába, Szlovákiába, Romániába -, turnéztak Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Dániában és Norvégiában, valamint életükben először eljutottak a tengeren túlra: Kanadába! Ezek után nem váratott magára tovább Anglia sem, ahol első magyarországi zenekarként nagy sikerrel szerepeltek a 2007-es Beatle Week-en, Liverpoolban, ahol három nap alatt hét koncertet adtak. Ezt 2008-ban, 2009-ben és 2015-ben is megismételték!

A zenekar elképzelése - a 2004-es alakuláskor és azóta is -, hogy felidézze a legendás Beatles koncertek hangulatát. Az eredeti hangszerek (Epiphone és Fender gitárok, Höfner basszusgitár, a Ludwig dobfelszerelés) és a régi, csöves Fender és VOX erősítők nyújtják a hiteles megszólaláshoz szükséges alapot. Ez önmagában azonban kevés lenne: a Beatles munkásságához való tiszteletteljes és alázatos viszonyulás, a Beatles és általában a zene szeretete az, ami eredetivé tehet egy ilyen produkciót. Az elegáns megjelenés, a korhű színpadi ruházat nem mímelés és utánzás: a fiúk ezzel is megtisztelik a Beatles emlékét, a BlackBirds közönségét, és persze magát az előadást is. Büszkék vagyunk rá, hogy szinte az összes európai Beatles fesztivál és Kanada mellett eddig ötször járhattunk Angliában (első magyar zenekarként léphettünk fel a liverpooli Beatles fesztiválon), a Beatles szülőhazájában, ahol 1981 óta Beatles emlékzenekarok töltik meg Liverpool klubjait. Sétálhattunk London híres utcáin, átkelhettünk az Abbey Roadon, láthattuk a legendás EMI stúdiót, játszhattunk a Beatles bölcsőjének nevezett Cavern Club színpadán Liverpoolban és találkozhattunk számos olyan emberrel, akik részesei a nagy Beatles mítosznak és legendának – köztük a két élő Beatles taggal is: Paul McCartneyval és Ringo Starral! 2014 óta a budapesti A38 hajón van rendszeres klubunk és évente 60-70 koncertet adunk Magyarországon és világszerte egyaránt. 2019 májusában 15. szülinapunk előtt 1 nappal együtt zenélhettünk John Lennon első zenekarával, a liverpooli QUARRYMEN együttessel!

Éljen a BEATLES!!!

Dobos Laci, Hoffmann Gyuri, Hajba Áron, Hajba Imre és Vecsei Laci.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!