Program


TÁNC Pászti bérlet 3.

TÁNC Pászti bérlet 3.

A Nemzeti Énekkar Gary Graden által vezetett nemzetközi karvezetői kurzusának díjazottja, Jack Apperley vezényli ezt a különleges hangversenyt a kórusmuzsika kedvelői számára.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 16. csütörtök, 19:30

A Nemzeti Énekkar Gary Graden által vezetett nemzetközi karvezetői kurzusának díjazottja, Jack Apperley vezényli ezt a különleges hangversenyt a kórusmuzsika kedvelői számára.  „Fantasztikusan éreztem magam, és sok új tapasztalatot szereztem! Nagy örömömre szolgál, hogy a kórus úgy döntött, a következő évadban csatlakozzam hozzájuk egy koncertre. Hihetetlenül hálás vagyok ezért a csodálatos lehetőségért, és alig várom, hogy megvalósuljon…” – nyilatkozta.  A hangversenyen olyan elkötelezett kóruskomponisták műveit – egy angol, egy amerikai és két argentin szerző alkotását – vezényli, akik között olyan is akad, aki szívesen ötvözi az énekkari műfajokat a tánckarakterekkel, s erre akár az egyházi zene keretei között is örömmel vállalkozik.

 Eric Whitacre (1970) amerikai zeneszerző, akit elsősorban kórusművei alapján ismernek. 2016 óta a Los Angeles Master Chorale rezidens alkotója. Astor Piazzolla (1921-1992) az argentin tangó legendás alkotója volt, neve jelképpé vált és összeforrott a műfajjal. Joby Talbot rendkívül sokoldalú brit zeneszerző, aki számos különféle stílusban és műfajban komponál. Kórusművei termésének legismertebb részéhez tartoznak. Az argentin Martin Palmeri (1965) zeneszerző, karmester, kórusvezető, zongorista és énekes, aki egyként elkötelezettje az egyházi zenének és a tangónak.

Busa Gabriella a Nemzeti Énekkar altszólamának tagja, aki operai szerepekben is rendszeresen fellép. Bizják Dóra zongoraművész 2002 óta a Nemzeti Énekkar korrepetitora. A Duo Klavi-Art tagjaként férjével, Zentai Károllyal rendszeresen szólaltat meg négykezes és kétzongorás műveket. Demeniv Mihály négyéves kora óta játszik harmonikán. 2014-ben a Virtuózok című televíziós tehetségkutató sorozat különdíjasaként vált országszerte ismertté. A hangverseny karnagya, Jack Apperley a londoni Királyi Zeneakadémia neveltje, a kórusmuzsika elkötelezettje, aki számos énekkart vezényelt eddigi pályafutása során, és több nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel.

 

Eric Whitacre: Öt héber szerelmes dal

Astor Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben  No.2, Nyár (Jose Bragato átirata) 

Astor Piazzolla: Libertango

Joby Talbot: Csodák ösvénye, No. 4, Santiago

***

Martin Palmeri: MisaTango

 

Busa Gabriella ének

Bizják Dóra zongora
Demeniv Mihály harmonika
Bodor János hegedű
Kökény Eszter hegedű
Ludmány Dénes brácsa
Kántor Balázs cselló
Zsákai Tibor nagybőgő

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Vezényel: Jack Apperley, a Gary Graden mesterkurzus díjazottja

Műsorvezető: Somogyi Roxána 

 

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!