Program


Tamaskó Gábor Quintet: Dalok I.

Tamaskó Gábor Quintet: Dalok I.

A koncerten bemutatkozó dalok mind a harminc éves zongorista-szerző Tamaskó Gábor első saját szerzeményekből álló anyagának részei, amelyek ugyan különálló egységek, de egy konkrét zenei ívet hivatottak bemutatni.

Tamaskó Gábor Quintet: Dalok I.
Lemezbemutató

Közreműködik:

    Tamaskó Gábor - zongora
    Soso Lakatos Sándor - szaxofon
    Udvardi Márton - trombita
    ifj. Tóth István - nagybőgő
    Tálas Áron - dob

A koncerten bemutatkozó dalok mind a harminc éves zongorista-szerző Tamaskó Gábor első saját szerzeményekből álló anyagának részei, amelyek ugyan különálló egységek, de egy konkrét zenei ívet hivatottak bemutatni. A lemez igyekvő főhajtás azok előtt az óriások előtt, akik a szerzőre nagy hatást gyakoroltak az utóbbi tíz évben, így a dalok konkrét utalásokkal, idézetekkel vannak teletűzdelve J. S. Bach, Bartók Béla, John Coltrane, Krasznahorkai László, Thelonious Monk, Brad Mehldau, Kurtág György és Pilinszky János csodálatos alkotásaiból. A Dalok I. című digitálisan megjelenő album bemutatójára az Opus Jazz Clubban kerül sor, s ez egyben Gábor debütálása is a klubban. Társai az előadásban egytől egyig rendkívüli tudású, ismert fiatal művészek, akik egyénisegükkel és lelkületükkel szőnyeget varázsolnak majd a dalok fonalaiból.

A budapesti származású Tamaskó Gábor gitárral, énekkel és zongorával foglalkozik tizennégy éves kora óta. A jazz műfaja viszonylag későn érintette meg, zenei kalandozásainak első felét a tradicionális blues, és amerikai country-folk dalok tanulmányozásával, interpretálásával töltötte, és tölti részben a mai napig is. Kezdetek óta foglalkoztatja, hogyan tudná az őt megérintő művészeti alkotásokat, legyen szó irodalomról, képzőművészetről vagy zenéről, egybe-, és egymást formálva prezentálni.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Olyan felnőtteknek, akik megőrizték gyermeki szívüket és olyan gyerekek számára, akik már felnőttnek…

A három női főszereplő: Martine, a középkorú háziasszony, a bolondos Annie, és Micky,…