Program


Szvoren Edina-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Szvoren Edina-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Szvoren Edina az elmúlt évtized egyik legnagyobb felfedezettje. 2010-ben megjelent Pertu című könyvével robbant be az irodalmi köztudatba; azóta sorjázó kötetei alapján a kortárs magyar novellisztika teljesen eredeti hangú mestereként tartja számon a szakmai és olvasói közvélemény egyaránt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 16. hétfő, 20:00

Szvoren Edina-est

Szvoren Edina az elmúlt évtized egyik legnagyobb felfedezettje. 2010-ben megjelent Pertu című könyvével robbant be az irodalmi köztudatba; azóta sorjázó kötetei alapján a kortárs magyar novellisztika teljesen eredeti hangú mestereként tartja számon a szakmai és olvasói közvélemény egyaránt.

Szvoren Edina 1974-ben született Budapesten. A Zeneakadémián diplomázott 1998-ban. 2005 óta publikál, kiteljesedő életműve elismeréseként számos rangos szakmai díjban részesült: Déry Tibor-díj (2010), Bródy Sándor-díj (2011), Artisjus Irodalmi Díj (2013), József Attila-díj (2013), az Európai Unió Irodalmi Díja (2015), Mészöly-díj (2019), Libri Irodalmi Díj (2019). A debütáló könyvet követő novelláskötetei, a Nincs, és ne is legyen (2012), Az ország legjobb hóhéra (2015), a Verseim (2018) és a 2021-ben napvilágot látott Mondatok a csodálkozásról sötét tónusukkal, komor atmoszférájukkal, mesteri történetszövésükkel beszippantják és nehezen engedik el az olvasót. Mégsem lehúzó, depresszív szövegek ezek - legutóbbi kötetében például olyan kérdésekre keres írói válaszokat, hogy miért utaznak vakok a libegőn, mennyi minden adhat okot egy lónak a pánikra, hogy milyen következményekkel jár, ha alacsonyabb házakba költözünk, vagy hogy mi mindenre használhatók a Képes krónika kemény fedelű kötetei.

Nagy hatású, olykor lélegzetelállító próza a Szvoren Edináé - Müpa-beli bemutatkozása a kiváló hárfaművész és a nagyszerű színésznő közreműködésével kihagyhatatlan program minden irodalombarát számára.

Közreműködők:

Török-Illyés Orsolya.................................................................................színművész

Razvaljajeva Anasztázia..........................................................................hárfa

Jánossy Lajos..........................................................................................műsorvezető-házigazda

Alkotó:

Balog József.............................................................................................rendező

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!