Program


Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Társadalmi rendetlenség

Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Társadalmi rendetlenség

Társadalmi rendetlenség (Fredrik Gertten, Svédország, 2023, 93')

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 6. hétfő, 20:00

A Szub/Verzió olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül. A társadalmi igazságtalansággal, politikai diszkriminációval vagy személyes kihívásokkal szembesülve milyen stratégiákat választunk – megdermedünk, elmenekülünk vagy cselekszünk a változás érdekében? Három megható film a világ különböző tájairól válaszokat keres e kérdésekre.

Minden közösség a társadalmi szerződés eszméjén alapul, melynek értelmében, ha keményen dolgozunk, ha tisztelettel bánunk másokkal, ha a szabályok szerint játszunk, akkor elnyerjük jutalmunkat. De mi a helyzet a szabályszegőkkel, akik kihasználják az adóparadicsomokat és a megtermelt profitot nem forgatják vissza a társadalomba? Meggyilkolt oknyomozó újságíró Máltán, víz nélküli folyó Chilében - a Társadalmi rendetlenség a kleptokrácia és az erőforrások korlátozások nélküli kitermelésének (extraktivizmus) globális mintáit vizsgálja.  Amikor az emberek elérik a töréspontot, szervezkedni és tiltakozni kezdenek. A film a közösségeink építőköveinek újragondolását és a mindannyiunkban élő remény felébresztését tűzte ki célul, megvizsgálva az igazságtalanság és a korrupció legyőzésének lehetőségeit.

A filmek angol nyelven, magyar és angol felirattal kerülnek vetítésre.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Meleg ruházat, pléd és párna hozatala ajánlott.

A vetítések a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál és a Budapest Film Zrt. együttműködésével valósulnak meg.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!