Program


Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Szökés Észak-Koreából

Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Szökés Észak-Koreából

A Szub/Verzió olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 7. kedd, 20:00

A társadalmi igazságtalansággal, politikai diszkriminációval vagy személyes kihívásokkal szembesülve milyen stratégiákat választunk – megdermedünk, elmenekülünk vagy cselekszünk a változás érdekében? Három megható film a világ különböző tájairól válaszokat keres e kérdésekre.

A Szökés Észak-Koreából egyedülálló, feszült képsorai megmutatják, hogy az emberek mennyi mindenre képesek a szabadságért. A film több sorsot követ, egyének és családok útját, ahogy próbálnak elmenekülni Észak-Koreából, az egyik legelnyomóbb helyről a világon, ahol elhitették velük, hogy szülőföldjük maga a Paradicsom. Hazájuk elhagyása súlyos büntetéssel jár, elfogás esetén akár ki is végezhetik őket, ráadásul ki vannak szolgáltatva az emberkereskedők gátlástalan kizsákmányolási kísérleteinek. A hátramaradt családtagok szintén megtorlással nézhetnek szembe, a film főszereplői mégis vállalják a kockázatot. Madeleine Gavin megragadó, zsigeri és sürgető filmje érzékelhető közelségbe hozza a szökési kísérletek élet-halál tétjét.

A filmek angol nyelven, magyar és angol felirattal kerülnek vetítésre.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Meleg ruházat, pléd és párna hozatala ajánlott.

A vetítések a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál és a Budapest Film Zrt. együttműködésével valósulnak meg.

Ajánlatunk


Az Orfeum mágusa A Budapesti Operettszínház 100. jubileumi évének díszelőadása − ez a vadonatúj nagyoperett − mágikus időutazásra hívja a becses publikumot.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!