Program


Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Szökés Észak-Koreából

Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Szökés Észak-Koreából

A Szub/Verzió olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 7. kedd, 20:00

A társadalmi igazságtalansággal, politikai diszkriminációval vagy személyes kihívásokkal szembesülve milyen stratégiákat választunk – megdermedünk, elmenekülünk vagy cselekszünk a változás érdekében? Három megható film a világ különböző tájairól válaszokat keres e kérdésekre.

A Szökés Észak-Koreából egyedülálló, feszült képsorai megmutatják, hogy az emberek mennyi mindenre képesek a szabadságért. A film több sorsot követ, egyének és családok útját, ahogy próbálnak elmenekülni Észak-Koreából, az egyik legelnyomóbb helyről a világon, ahol elhitették velük, hogy szülőföldjük maga a Paradicsom. Hazájuk elhagyása súlyos büntetéssel jár, elfogás esetén akár ki is végezhetik őket, ráadásul ki vannak szolgáltatva az emberkereskedők gátlástalan kizsákmányolási kísérleteinek. A hátramaradt családtagok szintén megtorlással nézhetnek szembe, a film főszereplői mégis vállalják a kockázatot. Madeleine Gavin megragadó, zsigeri és sürgető filmje érzékelhető közelségbe hozza a szökési kísérletek élet-halál tétjét.

A filmek angol nyelven, magyar és angol felirattal kerülnek vetítésre.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Meleg ruházat, pléd és párna hozatala ajánlott.

A vetítések a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál és a Budapest Film Zrt. együttműködésével valósulnak meg.

Ajánlatunk


Két generáció és két világnézet kóstolgatja egymást igen szellemesen, és hamarosan kiderül: mindenkinek kapaszkodnia kell, ha tartani akarja az iramot.

Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most, a legszebb férfikorban. Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen.

Ajánló


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!