Program


Szub/Verzió - Szabadtéri vetítések, Nice Ladies

Szub/Verzió - Szabadtéri vetítések, Nice Ladies

Nice Ladies (Mariia Ponomarova, Hollandia - Ukrajna, 2024, 92’)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 8. szerda, 20:00

A Szub/Verzió olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül. A társadalmi igazságtalansággal, politikai diszkriminációval vagy személyes kihívásokkal szembesülve milyen stratégiákat választunk – megdermedünk, elmenekülünk vagy cselekszünk a változás érdekében? Három megható film a világ különböző tájairól válaszokat keres e kérdésekre.

Az orosz-ukrán háború eszkalálódásával a 38 és 73 év közötti nőkből álló "Nice Ladies" cheerleader csapat látszólag megbonthatatlan kötelékét kihívás éri. Lehetetlen döntések előtt állnak az anyaország és a nagymamaság, a maradás és a távozás között. A csapat egyik kulcsembere, Sveta, a családjával Hollandiába menekül, míg a csapatkapitány Valia és az edző Nadia a többszörösen bombázott Harkivban maradnak. Az egymástól elszakított nők megpróbálják tartani a kapcsolatot, hogy a terror, a szívfájdalom és a túlélők bűntudatának gyötrelmei közepette megőrizzék a józan eszüket. Vajon sikerül-e megküzdeniük a társadalmi elvárásokkal, a nehéz gazdasági helyzettel, az ageizmussal és újra megtalálni egymással a közös hangot a háború okozta sebeken keresztül?

A filmek angol nyelven, magyar és angol felirattal kerülnek vetítésre.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Meleg ruházat, pléd és párna hozatala ajánlott.

A vetítések a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál és a Budapest Film Zrt. együttműködésével valósulnak meg.

Ajánlatunk


Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj Fesztiválkatlan színpad lép fel.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!