Program


Sztán Attila harsona kamaraestje

Sztán Attila harsona kamaraestje

A tehetség kötelez
Sztán Attila harsona kamaraestje

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 30. vasárnap, 19:00

Berio: Sequenza V
M. Haydn: Versenymű két harsonára
Berio: Sequenza X
SZÜNET
Zarándy Ákos: Trio Why-G
Enescu: Legenda
Ránki:  Lúdapó meséi
Tűzkő Csaba: Balkán szonáta – 3. tétel

Sztán Attila (harsona) Pálfalvi Tamás (trombita), Szőke Zoltán (natúrkürt), Jámbor Anna, Biczó Bernadett (hegedű), Baksai Réka (brácsa), Matuska Flóra (cselló), Fejes Krisztina (zongora) In Medias Brass Quintet Kresz Richárd, Pálfalvi Tamás, (trombita), Benyus János (kürt), Sztán Attila (harsona), ifj. Bazsinka József (tuba)

Valóságos stíluskaleidoszkóp tárul azok elé, akik ellátogatnak a kiváló ifjú harsonaművész, Sztán Attila hangversenyére. A koncert első felében Luciano Berio experimentális sorozatából, a Szekvenciákból hallhatnak, láthatnak két darabot. Igen, láthatnak is, hiszen a hangszertechnikai virtuozitás mellett a színházi koreográfia is szerves részét képezi a műveknek. A modern hangzáshoz képest Michael Haydn magával ragadó kettősversenye nyújt kontrasztot. Zarándy Ákos új művének bemutatóját követően Enescu líraiságot és hangszertechnikai kihívásokat ötvöző Legendája hangzik el, amely pedig a zenei humornak adja át helyét: Ránki György frappáns zenei paródiáját, a Lúdapó meséit élvezheti a közönség. A hangverseny zárásaként Tűzkő Csaba jazz és balkáni népzene által inspirált szonátájából hallhatunk egy részletet. Sztán Attila mind szólistaként, mind kamaraegyütteseinek tagjaként egymás után hódítja meg a világ neves koncertpódiumait és a nemzetközi versenyek dobogóit. A muzsikus jelenleg a Concerto Budapest és a Budapesti Fesztiválzenekar művésze.

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!