Program


Szabó Csaba emlékkoncert
3

Szabó Csaba emlékkoncert

Emlékhangverseny Szabó Csaba zeneszerző, népzenekutató, zenetudós, főiskolai tanár tiszteletére, születésének 85.évfordulója alkalmából.
Az ünnepi hangverseny műsora sokszínű válogatást nyújt a gazdag életműből.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 30. vasárnap, 19:00

Szabó Csaba munkásságáról Szőllősy András így ír: „Ez a gyémánt kétféle ragyogást sugároz: a korszerűségét és az időtlenségét. S ha majd egyszer, a nem távoli időben képes lesz valaki megírni az erdélyi magyar zenekultúra történetét, Szabó Csaba életművét a legfényesebb lapokra helyezheti el.”

A műsorban elhangzanak dalok szoprán hangra és zongorára, a Szonatina - Looking back - gordonkára és zongorára és szólózongoraművek. Felcsendülnek a Csángómagyar daloskönyvből népdalok, hangszeres darabok, és az Erdélyi Magyar Harmóniás Énekek a 18. századból című gyűjteményből többszólamú református Zsoltárok, férfikarra komponált kórusművek.

A hangversenyen fellép:

 

 

Szabóki Tünde Liszt Díjas énekművész, Szabó Ildikó, 17 Nemzetközi versenyen díjazott, Junior Prima díjas gordonkaművész, Balog József Liszt és Lajtha Díjas zongoraművész, a Szent Efrém Férfikar Bubnó Tamás Liszt Díjas karnagy vezetésével, valamint a Hagyományok Háza művészei.

Ajánlatunk


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

Május 27-29-én a gyereknapi hétvégén második alkalommal ismét jön az ország legnagyobb és legmozgalmasabb autó- és járműipari seregszemléje.

PINK MARTINI featuring China Forbes and Storm Large koncert (esőnap: július 16.)

Ajánló


Az előadáson kép- és hangfelvétel készítése nem engedélyezett!

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje…

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!