Program


Sjaella – World Harmony

Sjaella – World Harmony

A koncert időtelen témákat jelentít meg, úgy, mint a természet és a szerelem csodái. Olyan szerzők műveit hallhatják, mint Arvo Pärt, Ola Gjeilo, Henry Purcell, valamint észak-európai, népi ihletésű műveket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 20. péntek, 19:00

Sjaella – World of Harmony

Egységes, mégis egyéni; könnyed, mégis tartalmas; pontos, mégis szabad – ez a sokszínűség jellemzi a Sjaella, Németország egyik vezető női énekegyüttesének hangzásvilágát. A hat fiatal lipcsei énekesnő 2005 óta dolgozik együtt. Nyitottak az újdonságok irányába, szeretik a zenei sokszínűséget és van bátorságuk a határok feszegetéséhez. Könnyedén mozognak széles repertoárjukban, amely többféle műfajból tevődik össze. Különös figyelmet fordítanak az olyan német vagy más országból származó zeneszerzőkkel való együttműködésre, akikkel új utakat találhatnak a hat női hangra komponált zeneművek terén. A modern hangszerelésű, spirituális műveket felvonultató Preisung (Dicshimnusz) című cd-jüket, amely 2013-ban jelent meg a Querstand márka égisze alatt, jelölték a Német Lemezkritikusok Díjára. Két évvel később jelent meg a Lifted (Felemelve) című jazz-cd-jük. 2018-ban – már a Raumklang kiadóval együttműködve – adták ki a Meridian – NORD című albumukat, amelyen észak-európai népzenét dolgoznak fel.

Éneklési módjuk, a zene iránti elkötelezettségük nem csak előadásaikból tükröződik, hanem nevükből is. A Sjaella név a dán-svéd sjael = lélek szóból származik.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise Meitner osztrák-svéd fizikus. Nyolc éve nem látták egymást. Akkor menekült a tudós nő zsidó származása miatt Svédországba. Előtte harminc évig a legközelebbi munkatársak és a legbizalmasabb barátok voltak Berlinben. Az atommaghasadás felfedezése fűződik a nevükhöz. Csakhogy a Nobel-díjat ezért az eredményért 1944-ben Hahnnak ítélték oda...

Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel, mint ahogyan nekiáll egy az egyben feldolgozni egy klasszikus Talking Heads-albumot. Hatalmas és befolyásos zenei és emberi nagyság - látni és hallani kell!

Ajánló


Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!