Program


Sisi szívügyei – Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
8

Sisi szívügyei – Valentin-napi séta a Várkert Bazárban

Miért zárta szívébe a magyar nemzet Wittelsbach Erzsébetet és mi rejlett a királyné szívének legmélyén? Miért és kiért rajongott szenvedéllyel, szeretettel vagy éppen szerelemmel?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 24. szombat, 14:00

Valentin-nap alkalmából különleges, romantikus sétára hívunk a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjébe, eldugott lépcsőházába, valamint a magyarok hőn szeretett királynéjának emléket állító, csak velünk látogatható Sisi-szobába. Ismerjük meg együtt Erzsébet királyné szívének legrejtettebb titkait! Milyen gyermek, feleség, barát és barátnő volt az 1867-ben megkoronázott Wittelsbach Erzsébet? Hogyan élte meg kislánya, Zsófia és egyetlen fia, Rudolf trónörökös elvesztését és hogyan teljesedhetett ki Mária Valéria édesanyjaként? Miként viselte az I. Ferenc Józseffel szerelemből kötött, ám egyre boldogtalanabbá váló házasságát? A szabadságvágytól hajszolt, egyre elmagányosodó, önmagát a verseiben Sirálynak vagy Titániának nevező Sisi valóban gyengéd érzelmeket táplált a „szép akasztott”, gróf Andrássy Gyula iránt? Tényleg szívügye volt Magyarország és a magyarok? Sétánkon minderre fény derül!

INDULÁS: Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobra
ÉRKEZÉS: Várkert Bazár, YBL6 Művészeti Tér
IDŐTARTAM: 60 perc

Jó tudni

• kültéri és beltéri program

• 12 éves kor felett ajánlott

• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk

• macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a séta nem akadálymentes

• megfelelő cipő viselését javasoljuk

 

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!