Program


Schoenberg / Brahms

Schoenberg / Brahms

Az "Út a zenéhez" sorozat nyolcadik koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 21. kedd, 19:30

Schönberg |Megdicsőült éj

Brahms |IV. e-moll szimfónia

Vezényel |Stanislav Kochanovsky

Kochanovsky visszatérő vendégünk: bár a világ egyre fényesebb deszkákat kínál fel neki, hozzánk hűségesen visszajár még a valódi világhír küszöbén is. Schönberg, de nem úgy – ez a Megdicsőült éj. A legromantikusabb zene, amit valaha írtak; a vicc, hogy az az embert írta, aki a romantikát sírba tette (legalábbis ezt szokták gondolni róla). Brahmsot eddig ritkán játszottunk – nagy kihívás, mert itt minden hangszín, levegővétel, vonóváltás számít: az elegancia és a precizitás románcából megszülető szenvedély komoly kihívás minden zenekarnak. Bátraké a szerencse, ebben az évadban két szimfóniáját is repertoárra vesszük: a fényes második után talán a szimfónia irodalom legszebb nyitótételét magába foglaló negyediket. Szereti ön Brahmsot? Szkeptikusok várjanak a válasszal, legalább a koncert végeztéig.

A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tartunk, melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!