Program


Samsara Quartet
3

Samsara Quartet

„A világ csupa ritmus, hangzás és vibráció. Az oxigénatomok dúrban szólnak, a fűszálak énekelnek, és minden, ami körülvesz minket, zene” – erre az elgondolásra épül Lantos Zoltán OpenSource elnevezésű formációjának 2018-ban megjelent, Sonaris című bemutatkozó lemeze, amelybe a hegedűs-zenekarvezető a keleti filozófiák iránti, régóta tartó szenvedélyét is belekomponálta.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 8. csütörtök, 20:00

Közreműködik:

Lantos Zoltán - hegedűk, elektronika
Tálas Áron - zongora, billentyűs hangszerek
Fonay Tibor - basszusgitár, nagybőgő
Csízi László - dob
Andrew J - élő elektronika

„A világ csupa ritmus, hangzás és vibráció. Az oxigénatomok dúrban szólnak, a fűszálak énekelnek, és minden, ami körülvesz minket, zene” – erre az elgondolásra épül Lantos Zoltán OpenSource elnevezésű formációjának 2018-ban megjelent, Sonaris című bemutatkozó lemeze, amelybe a hegedűs-zenekarvezető a keleti filozófiák iránti, régóta tartó szenvedélyét is belekomponálta. A modern jazz és az indiai zene, a bulbul tarang nevű tradicionális hangszer hangja és az élő elektronika, a post bop ritmusok és a tálaképletek frigye természetes és magától értetődő – minden bizonnyal Lantos Zoltán indiai útjainak köszönhetően, melyek során elmélyült tudást szerzett erről a kultúráról. Az OpenSource zenéjében a hegedű ritkán hallható módon, elektronikus és groove-centrikus közegben szólal meg. Mindezt átjárja a keleti zenékre jellemző, meditatív minimalizmus, ami a hallgatót spirituális dimenzióba csábítja. A ritmusszekció pedig – DJ-vel és élő elektronikával kiegészülve – szinte táncolhatóvá teszi ezt a lebegést. „Az Open Source zenészei az együttes vezetője mellett Tálas Áron (zongora, billentyűk), Fonay Tibor (bőgő, basszusgitár) Csízi László (dob) és Andrew J (elektronika) – ötük játéka olyan egyszerűen olvad egybe, mint a természet hangjai, amikor az ember a hajnali erdőben hallgatózik”.

(Csabai Máté kritikájának felhasználásával)

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!