Program


Salla Tykkä – Rövid címek

Salla Tykkä – Rövid címek

A Ludwig Múzeum kiállításán is szereplő Giant (Óriás) című alkotásával 2014-ben elnyerte a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál Canon Tiger díját.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Salla Tykkä a ’90-es évek közepén kezdte pályafutását. Kisfilmjeivel nemcsak nemzetközi kiállításokon, hanem filmfesztiválok versenyprogramjában is találkozhatott a közönség.

Bár Tykkä munkáinak ihletforrásai személyes gyermekkori emlékfoszlányok vagy akár visszatérő álmok, történetei nem tekinthetőek pusztán autobiografikus alkotásoknak. A személyes perspektívát fegyelmezett elbeszéléstechnikai eszközök révén desztillálja általános érvényű metaforákká az audiovizuális emlékezetről, valamint a külső-belső kontroll megnyilvánulási formáiról.

A filmes narráció határait feszegetve a rövid, ám aprólékos részletességgel kidolgozott jeleneteket kiszakítja kontextusukból. Szinte teljesen lecsupaszított vizuális jelek és mesterien kiválasztott, ikonikus filmzenék társításával meséli el enigmatikus történeteit, amelyek nyitva állnak a befogadói értelmezés számára.

 
Kurátor: Petró Zsuzsanna

A kiállítás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.

Ajánlatunk


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!