Program


Salföldről Révfülöpre
3

Salföldről Révfülöpre

Idén elindítottam „A Balaton mindenkié” sorozatot: lesznek gyalogtúrák, városnézések és kul-túrák többször ebben az évben a Balatonnál. Gyere és fedezd fel, ismerd meg a magyar tengert, vegyük együtt birtokba!
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 28. szombat, 9:50

A szlogen nem új, a XIX. század végéről származik és Balatonföldvárról kölcsönöztem. Példaértékű volt az akkori főurak gondolkodása: a Balaton-partot szabadon hagyták, ahol megépült a sétány, amelynek teljes hosszában végig lehetett sétálni Balatonföldváron (még ma is).

Visszatérünk Salföldre, a bájos kis falu megunhatatlan, teszünk egy kört, hogy felfedezzünk újabb részleteket. Csak két utca, de mennyi élmény, mennyi látnivaló, nem lehet vele betelni.

Túraútvonalunk Kékkúton át vezet, a település országszerte ismert kiváló ásványvizéről. Elhaladunk a gyár előtt és nem hagyjuk ki, hogy megkóstoljuk a kútból folyó friss, üdítő vizet és hogy megismerjük a forrás legendáját. Innen már nincs messze Kővágóörs, egy újabb festői község a Káli-medencében.
Ennek a túrának az érdekessége a mosóház lesz: Magyarországon a Balaton-felvidékre oly jellemző mosóházzal fogunk találkozni, megidézzük, hogy 100-200 évvel ezelőtt hogyan és mivel mostak az ottaniak. Már messziről hívogat minket a sziklaszirtre épült kővágóörsi evangélikus templom, kimagaslik a környezetéből. A középkori eredetű, később barokk stílusban átépített templomot meglátogatjuk.
Kiszállási lehetőség Kővágóörsön, onnan busszal lehet Révfülöpre utazni a vonathoz.
Kővágóörsről Révfülöp felé indulunk, érintve a tavaly újjáépült 22 méter magas Fülöp-hegyi Millenniumi kilátót, majd megérkezünk a Balaton-partra és a révfülöpi vasútállomáshoz. A kilátóból fenomenális panoráma tárul elénk.

Az evangélikus templom nyitvatartási idejében túrázunk, azonban az evangélikus templom fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének megváltoztatására.

A túra Salföldről Kővágóörsre kb. 6,5 km, szint 9 m fel, 14 m le.
A túra Salföldről Révfülöpre kb. 12 km, szint 135 m fel, 181 m le.
Révfülöpről vonattal vagy távolsági busszal lehet hazautazni.

Egyéb költség: adomány az evangélikus templomban a helyszínen.
Találkozó Ábrahámhegy vasútállomáson 9:50 órakor.
Térkép: https://goo.gl/maps/D4hoR3BM86JxUrBA9

A Déli pályaudvarról indul vonat Ábrahámhegyre 7:05 órakor, érkezik menetrend szerint 9:48 órakor.
átum: 2022. május 28., kezdés 9:50 órakor.

Gépkocsival érkezők figyelmébe! Az autót Révfülöp vasútállomásnál érdemes hagyni, és felszállni a vonatra Ábrahámhegyig.

Ábrahámhegyről távolsági busszal utazunk Salföldre.

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Ez a túra része a Balatoni kéknek, hozd magaddal a pecsételő füzetet és lehetőség lesz pecsételni a kirándulás alatt. Az év során többször fogjuk érinteni a Balatoni kéket, így megszerezheted a jelvényt, ami a túra teljesítésével jár.

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR1Zz3M4y8UwwJmbSWiGwkKvICIV79zpSViVx1Oe2oLnTEaNaE4cRfmuo1w

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR2fqID4CajpkbtBYLqTU-R65SDDT5u-hr4LcDmmQiZ1g_mqFZ-tOawutF0

Légy szíves olvasd el!

Túrabakancs/túracipő, túrabot, feltöltött mobiltelefon, elegendő folyadék, ennivaló legyen nálad és persze egy kis kitartás, no meg a jókedv se maradjon otthon.

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen. Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre.

Szente Vajk: LEGÉNYBÚCSÚ vígjáték két részben A Játékszín előadása

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!