Program


Rómeó és Júlia

Rómeó és Júlia

RÓMEÓ & JÚLIA
maffiatörténet szerelemmel és bukással
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 2. kedd, 16:00

A korszakban, amelyben a mi Rómeó és Júliánk játszódik, nincs helye a szerelemnek, csak az öldöklésnek. A megbékélés helyett itt bosszú, a csönd helyett csak üvöltés várható. A kérdés nélkül való szerelmet maga alá gyűri a birtoklási vágy, s a történet főszereplőinek élete elbukik családjaik háborúskodásában. Rómeó és Júlia egy villanásnyi időre téren és időn kívül kerülnek és találkoznak a határtalan szerelemmel. Mindössze 5 napos történetük a mennyet és poklot is elhozza Nekik, de a harag, a két gazdag maffiacsalád dühödt indulata végül maga alá gyűri és halálba kergeti a tragikus sorsú szerelmeseket. A 70 perces előadás a cirkuszművészet és a fizikai színház eszközeivel jeleníti meg a maffia környezetbe helyezett veronai történetet. A fiatal artisták lenyűgöző biztonsággal működnek mind a színház, mind az artistaművészet terén, s jelenítik meg a drámairodalom talán legismertebb szerelmi történetét.

„Ez a produkció egy nagyon érdekes kísérletként született meg a cirkusz- és mozgásművészet összekapcsolásával egy dramatikus történeten belül.

Leginkább az érdekelt, mi történik belül, milyen viszonyok, milyen belső állapotok zajlanak a szövegek mögött. Másrészt néztem, milyen zsánerszámokkal, milyen izgalmas cirkuszi mutatványokkal tudok dolgozni, amelyek beilleszthetők a cselekménybe. Sokszoros oda-vissza keresgélés volt, amíg meg nem találtam, hogy hogyan lehet érzékletessé tenni szöveg nélkül, gesztusokkal, akciókkal, párosokkal, tömegjelenetekkel és magukkal a mutatványokkal ezt a történetet.” Uray Péter (rendező)

Előadás hossza: 70 perc

 

BEAVATÓ CIRKUSZI ELŐADÁSOK KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

A Fővárosi Nagycirkusz új kezdeményezéseként ősszel különleges beavató előadásokkal készül a középiskolás fiataloknak a megújuló cirkuszművészet jegyében. A cirkuszművészet megújulása számos útkeresési formát és lehetőséget kínál az alkotóknak. Három igazán egyedi szimbolikával rendelkező kísérleti produkció is helyet kap majd a repertoárban. A programot kiegészítő beszélgetések során a fiatalok betekintést nyerhetnek az előadások szimbolikájába, megismerhetik a cirkuszművészet formanyelvét, elmélyülhetnek e csodálatos művészeti ág interpretációs lehetőségeiben.

Jegyárak:
Egy előadás megtekintése esetén: 1 500 Ft
3 különböző előadásra szóló bérlet: 3 000 Ft
(Egyenes labirintus, RENGETEG – Looking Out, RÓMEÓ & JÚLIA)

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!