Program


Rómeó és Júlia

Rómeó és Júlia

RÓMEÓ & JÚLIA
maffiatörténet szerelemmel és bukással
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 2. kedd, 16:00

A korszakban, amelyben a mi Rómeó és Júliánk játszódik, nincs helye a szerelemnek, csak az öldöklésnek. A megbékélés helyett itt bosszú, a csönd helyett csak üvöltés várható. A kérdés nélkül való szerelmet maga alá gyűri a birtoklási vágy, s a történet főszereplőinek élete elbukik családjaik háborúskodásában. Rómeó és Júlia egy villanásnyi időre téren és időn kívül kerülnek és találkoznak a határtalan szerelemmel. Mindössze 5 napos történetük a mennyet és poklot is elhozza Nekik, de a harag, a két gazdag maffiacsalád dühödt indulata végül maga alá gyűri és halálba kergeti a tragikus sorsú szerelmeseket. A 70 perces előadás a cirkuszművészet és a fizikai színház eszközeivel jeleníti meg a maffia környezetbe helyezett veronai történetet. A fiatal artisták lenyűgöző biztonsággal működnek mind a színház, mind az artistaművészet terén, s jelenítik meg a drámairodalom talán legismertebb szerelmi történetét.

„Ez a produkció egy nagyon érdekes kísérletként született meg a cirkusz- és mozgásművészet összekapcsolásával egy dramatikus történeten belül.

Leginkább az érdekelt, mi történik belül, milyen viszonyok, milyen belső állapotok zajlanak a szövegek mögött. Másrészt néztem, milyen zsánerszámokkal, milyen izgalmas cirkuszi mutatványokkal tudok dolgozni, amelyek beilleszthetők a cselekménybe. Sokszoros oda-vissza keresgélés volt, amíg meg nem találtam, hogy hogyan lehet érzékletessé tenni szöveg nélkül, gesztusokkal, akciókkal, párosokkal, tömegjelenetekkel és magukkal a mutatványokkal ezt a történetet.” Uray Péter (rendező)

Előadás hossza: 70 perc

 

BEAVATÓ CIRKUSZI ELŐADÁSOK KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

A Fővárosi Nagycirkusz új kezdeményezéseként ősszel különleges beavató előadásokkal készül a középiskolás fiataloknak a megújuló cirkuszművészet jegyében. A cirkuszművészet megújulása számos útkeresési formát és lehetőséget kínál az alkotóknak. Három igazán egyedi szimbolikával rendelkező kísérleti produkció is helyet kap majd a repertoárban. A programot kiegészítő beszélgetések során a fiatalok betekintést nyerhetnek az előadások szimbolikájába, megismerhetik a cirkuszművészet formanyelvét, elmélyülhetnek e csodálatos művészeti ág interpretációs lehetőségeiben.

Jegyárak:
Egy előadás megtekintése esetén: 1 500 Ft
3 különböző előadásra szóló bérlet: 3 000 Ft
(Egyenes labirintus, RENGETEG – Looking Out, RÓMEÓ & JÚLIA)

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!