Program


Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli

Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli

Teljesen eltérő múlttal rendelkező, más-más játéktechnikákat igénylő vonós hangszereik – cselló, gadulka, sarangi – együttes megszólaltatásával a két művész merőben új hangzásbeli lehetőségeket tár fel, különleges, egyéni ízeket adva Szőke Szabolcs kompozícióinak.

Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli
Lemezbemutató
20:00 Opus Jazz Club

Közreműködik:

    Rohmann Ditta - cselló, ének
    Szőke Szabolcs - gadulka, sarangi, array mbira

Rohmann Ditta Junior Príma és Artisjus díjas csellóművész J.S.Bach és a XX. századi, valamint mai kortárs zeneszerzők műveinek avatott és szenvedélyes tolmácsolója, aki emellett bátran kalandozik más zenei stílusok (jazz, világzene) irányába is. Szőke Szabolcs Artisjus díjas zeneszerzővel, a balkáni és keleti vonós hangszerek specialistájával közösen létrehozott, 2014 óta működő duójuk egyik ékes bizonyítéka ennek.

Teljesen eltérő múlttal rendelkező, más-más játéktechnikákat igénylő vonós hangszereik – cselló, gadulka, sarangi – együttes megszólaltatásával a két művész merőben új hangzásbeli lehetőségeket tár fel, különleges, egyéni ízeket adva Szőke Szabolcs kompozícióinak. A művek előadása során a két szólista gyakran él a szabad improvizáció eszközeivel is, olykor pedig a szintén egyedi és varázslatos hangszer, az array mbira (120 hangos kalimba) kíséretével szólal meg a cselló és Ditta énekhangja. Repertoárjuk néhány darabját a közönség korábban már hallhatta Rohmann Ditta és a Trio Squelini közös koncertjein, s túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Hunnia Records gondozásában most megjelenő Duetti paralleli lemez anyagában teljes gazdagságában és szépségében bontakozik ki a két vonós hangszer közös hangzásának szinte minden lehetősége.


Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Pannon Várszínház előadása Zenés játék Molnár Ferenc azonos című regénye alapján

A Tündértánc - Nővarázs című cirkuszi műsor 2020. szeptemberig lesz látható Budapesten a…