Program


Ritmusképletek táncfilmre - Azonosság a különbözőségben • Táncfilm Workshop 2021

Ritmusképletek táncfilmre - Azonosság a különbözőségben • Táncfilm Workshop 2021

A Ritmusképletek táncfilmre záróvetítésén a táncfilm szakma egyik legmeghatározóbb alakjának munkásságába kapunk betekintést. A 2021-es budapesti Táncfilm Workshop kiemelt szakmai vendége Thierry De Mey zeneszerző, rendező, aki a programba Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas), Wim Vandekeybus és Michèle Anne De Mey koreográfuskkal készített filmjeiből válogatott.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 21. csütörtök, 20:00

„A táncfilm nagy kihívása a gyakran különböző dimenziókban létező művészeti ágak sikeres integrálása: egy előadás időhorizontja, mely az előadó és a néző együttes jelenlétében értelmezhető, szemben áll a film illúziót keltő szakaszos, kihagyásos idejével. Az, hogy ez mennyire sikerül, a heterogén elemek fúziójából létrejövő műben megvalósuló szintézis mértékével mérhető.

A különböző művészeti területek - tánc, film és zene - közös halmaza a »mozgás«. Idővel felfedeztem, hogy ez a »kinetikus« aktív megközelítés az a »vörös fonal«, mely munkám minden elemét összekapcsolja. Ennek talán legszélsőségesebb formáját 2002-ben alkalmaztam, amikor egy karmestert arra kértem, hogy fordítson hátat zenekarának és adjon elő egy »kéz-koreográfiát« a csendre. A Legyen csend! máig a legtöbbet játszott darabom.” (Thierry de Mey)

A vetítés után a rendezővel beszélgetünk. 

 

Program:

Love Sonnets | koreográfia: Michèle Anne De Mey

Rosas danst Rosas | koreográfia: Anne Teresa De Keersmaeker

Fase | koreográfia: Anne Teresa De Keersmaeker

One Flat Thing, Reproduced | koreográfia: William Forsythe

Prélude à la mer | koreográfia: Anne Teresa De Keersmaeker

Musique de Tables

(részletek)

 

Kurátor / Curator: Thierry De Mey

Projektvezető / Project Leader: Gaál Mariann

Projektmenedzser / Project Manager: Pintér Gábor

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Bodó Viktor új előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készül. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye, akik egyébként soha nem ülnének le egymással. Történeteikben a reália keveredik a mindennapi abszurddal, a dráma a tragikomédiával. Egy ilyen kétórás gyűlésen megtörténhet minden, ami csak elképzelhető, és az is, ami nem.

vígjáték esőnap július 21.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megrendezésre kerül a II. Budapest Légtorna Fesztivál!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!