Program


Rejtélyes történelem - Szendrey Júlia és Petőfi Sándor szerelmi szabadságharca

Rejtélyes történelem - Szendrey Júlia és Petőfi Sándor szerelmi szabadságharca

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden témát egy meghívott történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 10. kedd, 19:00

Miért utazott Nagykárolyba 1846 szeptemberében Petőfi Sándor és miért tartózkodott ott Szendrey Júlia? Hogyan pillantották meg egymást először? Milyen kihívásokkal kellett szembenézniük házasságkötésük előtt? Döntéseik, gondolkodásmódjuk, kapcsolatuk elemzése a rendi társadalom polgári társadalommá formálódásának folyamatát sajátos perspektívából képes megmutatni. Gyimesi Emese, Szendrey Júlia és Petőfi Sándor szerelmi szabadságharca címmel megjelenő könyve e kérdéseket vizsgálja, ahogy a beszélgetés is: a korabeli sajtó reakcióin és személyes dokumentumokon keresztül gondolja végig szabadság és szerelem, nyilvánosság és magánszféra korabeli viszonyát. 

A kérdésre adható lehetséges válaszról és a téma érdekességeiről Katona Csaba Gyimesi Emese irodalomtörténésszel beszélget majd.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!