Program


Rejtelmek, ha zengenek

Rejtelmek, ha zengenek

József Attilát tolmácsolni felelősség. Jordán Tamás és Sebő Ferenc illő tisztelettel – és nem utolsó sorban tehetséggel – nyúl a versekhez. 15 éve járják az országot ‘József Attila’-estjükkel, amely valójában párbeszéd az előadók és a közönség között. Szó nincs szavalásról: prózában és dalban -halk, bensőséges tónussal- szólaltatják meg József Attila gondolatait.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 20. szerda, 19:00

REJTELMEK, HA ZENGENEK
JORDÁN TAMÁS ÉS SEBŐ FERENC ’JÓZSEF ATTILA’ -ESTJE
Kísér a Sebő Együttes

József Attila a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja. Bár nagyon fiatalon halt meg, mégis teljes életművet hagyott hátra. Filozofikus – az egyetemességre törekvő – gondolkodásmódja páratlan lírában öltött testet. Két élet is kevés lenne hozzá, hogy ennek minden színét és rétegét maradéktalanul megérthessük. Költészete valódi mentsvár: nincs az az élethelyzet, amelyhez ne találnánk tökéletes verset: olyat, ami vigasztal, esetleg velünk dühöng, sír, toporzékol, szeret, gyászol vagy egész egyszerűen „csak átérez”.

Jordán Tamás, Sebő Ferenc és zenésztársaik műsora katartikus színházi élményt ígér!

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!