Program


Purcell Kórus és Orfeo Zenekar. Rameau és Mondonville - Nagy motetták

Purcell Kórus és Orfeo Zenekar. Rameau és Mondonville - Nagy motetták

Tiszta barokk

Purcell Kórus és Orfeo Zenekar

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 24. kedd, 19:30

Tiszta barokk
Purcell Kórus és Orfeo Zenekar

Rameau és Mondonville – Nagy motetták
Rameau: Quam dilecta tabernacula
Mondonville: Dominus regnavit
SZÜNET
Mondonville: In exitu Israel
Mondonville: Coeli enarrant

Olivia Doray, Szutrély Katalin (dessus), Mathias Vidal (haute-contre), Megyesi Zoltán (taille), David Witczak (basse-taille)
Purcell Kórus, Orfeo Zenekar
Vezényel: Vashegyi György

„Rubens ecsetje irányítja az Ön harmóniáit.” – írta egy kortársa Mondonville-nek, akit a 18. század közepén Rameau mellett a legnépszerűbb francia zeneszerzőként tartottak számon. Rubens festményeihez hasonlóan Mondonville műveiben is élénk színek, drámai kifejezőerő és virtuóz kidolgozás nyűgözi le a közönséget. A grand motet, vagyis a zenekart, kórust és szólistákat is felvonultató „nagy motetta” a francia barokk emblematikus műfaja. Ezek a nagyszabású zsoltárfeldolgozások nem kötődnek szorosan a liturgiához, sokszor világi helyszíneken, például a híres párizsi Concert Spirituel koncertsorozat keretében adták elő őket, azonban a zeneszerzők számára az számított a legnagyobb dicsőségnek, ha a Versailles-i Királyi Kápolnában is megszólalhatott az alkotásuk. Mondonville kilenc fennmaradt nagy motettája közül az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus Vashegyi György irányításával 2015-ben már négyet lemezre vett; ezen a koncerten – egy Rameau-mű után – újabb három kompozíciót mutatnak be az együttesek, kiváló szólisták közreműködésével.

Ajánlatunk


Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta az egyik legkedveltebb mese a kisgyermekek körében.

Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így van. A kérdés attól még eleven: be vagyunk-e zárva az anyanyelvünkbe, vagy épp ellenkezőleg: magyarnak lenni nemcsak kollektív neurózis, de kollektív boldogság is.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!