Program


PénteK13 – Bernstein 100 – Szőke Nikoletta & Gájer Bálint koncertje

PénteK13 – Bernstein 100 – Szőke Nikoletta & Gájer Bálint koncertje

Születésének 100. évfordulója alkalmából és apropóján készült a magyar jazz és könnyűzene két méltán népszerű előadója Szőke Nikoletta és Gájer Bálint különleges műsora, melyben a szerző legismertebb dalai jazzes átiratban szólalnak meg a legkiválóbb hazai zenészek közreműködésével.
 több

Bernstein 100 - Szőke Nikoletta & Gájer Bálint koncertje

Leonard Bernstein a New York-i Filharmonikusok nagyhatású karmestere népszerű musical-szerző, és a 20. század emblematikus zeneszerzője volt, aki a televízió képernyőjén zenei műfajokat és azt magyarázva, hogy mi is a zene, utat talált a legfiatalabbak szívéhez is. Nevéhez olyan világhírű musicalek kapcsolódnak, mint a West Side Story a Peter Pan, vagy a Candide, de a klasszikus és könnyűzene világán túl Bernstein maradandót alkotott a balett, az opera és a filmzene műfajában is.

Születésének 100. évfordulója alkalmából és apropóján készült a magyar jazz és könnyűzene két méltán népszerű előadója Szőke Nikoletta és Gájer Bálint különleges műsora, melyben a szerző legismertebb dalai jazzes átiratban szólalnak meg a legkiválóbb hazai zenészek közreműködésével. A koncerten olyan ismert melódiák csendülnek fel: a Maria, a Somewhere, a Some Other Time a West Side Story-ból, vagy az I’m Easily Assimilated a Candide-ból.

Közreműködik:
Farkas Zsolt zongora,
Barcza-Horváth József bőgő,
Gyárfás Attila dob,
Pecze Balázs – trombita,
Lakatos Soso Sándor – szaxofon,
Korb Attila – harsona

 

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan…

Egy elegáns, olasz tengerparti kastélyba kis színházi csapat érkezik: két szövegíró és egy…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt,…