Program


PénteK13 – Bernstein 100 – Szőke Nikoletta & Gájer Bálint koncertje

PénteK13 – Bernstein 100 – Szőke Nikoletta & Gájer Bálint koncertje

Születésének 100. évfordulója alkalmából és apropóján készült a magyar jazz és könnyűzene két méltán népszerű előadója Szőke Nikoletta és Gájer Bálint különleges műsora, melyben a szerző legismertebb dalai jazzes átiratban szólalnak meg a legkiválóbb hazai zenészek közreműködésével.
 több

Bernstein 100 - Szőke Nikoletta & Gájer Bálint koncertje

Leonard Bernstein a New York-i Filharmonikusok nagyhatású karmestere népszerű musical-szerző, és a 20. század emblematikus zeneszerzője volt, aki a televízió képernyőjén zenei műfajokat és azt magyarázva, hogy mi is a zene, utat talált a legfiatalabbak szívéhez is. Nevéhez olyan világhírű musicalek kapcsolódnak, mint a West Side Story a Peter Pan, vagy a Candide, de a klasszikus és könnyűzene világán túl Bernstein maradandót alkotott a balett, az opera és a filmzene műfajában is.

Születésének 100. évfordulója alkalmából és apropóján készült a magyar jazz és könnyűzene két méltán népszerű előadója Szőke Nikoletta és Gájer Bálint különleges műsora, melyben a szerző legismertebb dalai jazzes átiratban szólalnak meg a legkiválóbb hazai zenészek közreműködésével. A koncerten olyan ismert melódiák csendülnek fel: a Maria, a Somewhere, a Some Other Time a West Side Story-ból, vagy az I’m Easily Assimilated a Candide-ból.

Közreműködik:
Farkas Zsolt zongora,
Barcza-Horváth József bőgő,
Gyárfás Attila dob,
Pecze Balázs – trombita,
Lakatos Soso Sándor – szaxofon,
Korb Attila – harsona

 

Ajánló


Az MVM ötödik alkalommal hívja életre az MVM ZENERGIA című sokszínű komolyzenei koncertjét,…

Pannon Várszínház előadása Zenés játék Molnár Ferenc azonos című regénye alapján

Elisabeth alakja semmilyen klisébe nem illik bele, és megcáfol minden előítéletet. Más volt,…