Program


Pécsi Balett: Carmina Burana (14+)

Pécsi Balett: Carmina Burana (14+)


balett egy részben
A XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása

A Carmina Burana megkerülhetetlen téma, nagy feladat, mégis vonzó kihívás egy koreográfusi pályán, mely előbb-utóbb bevonzza az alkotót. Orff kompozíciója egy magasabb régióba emeli a középkori diákdalokat. A zene magasztossága ihletet ad egy koreográfusi vallomásra.  több

Zeneszerző: Carl Orff

Dramaturg: Vincze Balázs, Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész

Díszlettervező: Erdős Júlia Luca
Jelmeztervező: Fekete Katalin
Rendező-koreográfus: Vincze Balázs Harangozó, Imre Zoltán- és Seregi-díjas

Táncolják: a Pécsi Balett táncművészei

Bemutató: 2019. szeptember 13. 19.00 Pécsi Nemzeti Színház Nagyszínház


Az előadás időtartama: 70 perc

A Carmina Burana a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.


A XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó létrehozását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a  pécsi közönség, ill. a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát. Vincze munkáit mindig a társulat inspirálja, rendszerint a karakterekből indul ki. A Pécsi Balett táncművészeinek karakterábrázoló képessége és előadóművészi tehetsége teszi egyedivé és sajátossá a társulat minden produkcióját. Ez a siker kulcsa, melynek eredményeként Vincze koreográfiáit folyamatos telt házakkal játsszák a Pécsi Nemzeti Színházban és a Nemzeti Táncszínház által szervezett budapesti helyszíneken, országszerte és külföldön egyaránt.

Ajánló


New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten…

Minden 100 évben születik egy ló, és minden 100 évben születik egy ember,…