Program


Párniczky Quartet

Párniczky Quartet

„Bartók zenéje légies, ugyanakkor nagyon is karakteres teret létesít. És éppen ezt a zenei teret képes a Párniczky Quartet megragadni és szabadon, tökéletesen visszaadni. Mesterien ad friss lendületet Bartók repertoárjának” – írta a zenekar 2018-ban megjelent, Bartók Electrified című BMC-lemezéről Raphaël Benoit a Citizen Jazz hasábjain.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 17. csütörtök, 20:00

Párniczky Quartet

Közreműködik:
Párniczky András - gitár
Bede Péter - szaxofon, tárogató
Gyányi Marcell - nagybőgő
Baló István - dob

A Párniczky Quartet egyedi zenéje a jazzben, a kortárs klasszikus-, és a magyar népzenében gyökerezik. A zenekar azzal a céllal alakult 2016-ban, hogy Bartók Béla műveit a jazz eszközkészletének felhasználásával gondolja újra, valamint hogy a szerző művészi világa termékenyen hasson improvizációikra. A zenekarvezető-gitárművész Párniczky András társaival, a fúvós hangszereken játszó Bede Péterrel és Baló István dobossal együtt háromszáznál is több koncerten léptek már fel itthon és a világ számos országában olyan helyszíneken, mint a New York-i Guggenheim Múzeum, Brüsszel Bravo Művészeti Fesztivál, az athéni Technopolis Jazz Fesztivál, vagy a KlezMore Fesztivál Bécsben. Hozzájuk csatlakozott Gyányi Marcell bőgős (Dresch Quartet, W69), aki hangszerének nemcsak Magyarországon, de Európában is elismert fiatal képviselője. A négyesfogatnak a BMC gondozásában 2018-ban jelent meg Bartók Electrified címmel első albuma. Ezt a repertoárt 2016-ban Frank Möbus gitároművész és Daniel Erdmann tenorszaxofon-játékos közreműködésével adták elő a MÜPA-ban, 2019-ben pedig a bőgős Carlos Bica és a dobos Dejan Terzic társaságában turnézott a zenekar.

Fotó: Greskovits András

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

zenés party két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!