Program


PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK (élő operaközvetítés)

PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK (élő operaközvetítés)

A két operaklasszikust ötvözve egy dél-itáliai falucska életébe nyerhetünk betekintést, ahol egy vándorszínház érkezése után hihetetlen érzelmek törnek elő az ott lakókból. Damiano Michieletto díjnyertes rendezése sugárzóan élénken jeleníti meg a titkolt szerelem és a kontrollálhatatlan féltékenység megdöbbentő következményeit.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 21. kedd, 20:15

Rendező: Damiano Michieletto
Karmester: Daniel Oren
Díszlet: Paolo Fantin
Jelmez: Carla Teti

Háttér
Pietro Mascagni műve, a Cavalleria Rusticana (Parasztbecsület) és Ruggero Leoncavallo Pagliacci-ja (Bajazzók), bár egymástól függetlenül íródtak, együtt alkotják a modern olasz opera legerősebb kettősét, A Parasztbecsület volt az első, és a rendkívül sikeres 1890-es premier nagy hatással volt Leoncavallóra is. A Bajazzók azután 1892-ban debütált és szintén zajos sikert aratott. Mindkét darab a verismo stílusban született realista opera mesterműve, amelyekre jellemző a drámák tömörsége, a dallamok gazdagsága, a mindent elsöprő szenvedély és a kegyetlen féltékenység is.
Damiano Michieletto rendező Opera Australiával a brüsszeli La Monnaie-vel és a Göteborg Operával közös produkciója már a 2015-ös ősbemutatóval elnyerte a rangos Olivier-díjat. Mindkét opera cselekményét ugyanabba a falucskába helyezi, így egyes karakterek visszatérhetnek a történetek során, a díszletek pedig modern és mégis időtlen színházi valóságot alkotnak. A produkciót már a premier estéjén az egekig magasztalták a kritikusok, a Financial Times szerint „egész estét betöltő, magával ragadó történetet” láthatunk.

PARASZTBECSÜLET
Mascagni legjelentősebb operáját, amely az elhagyott szerelmesek és a kegyetlen bosszú történetét meséli el, Damiano Michieletto Olivier-díjas feldolgozásában láthatja a közönség.

Zene: Pietro Mascagni
Szövegkönyv: Giovanni Targioni-Tozzetti, Guido Menasci

Főszereplők:
Turiddu – Yonghoon Lee
Santuzza – Liudmyla Monastyrska
Alfio – Dimitri Platanias
Lola – Josè Maria Lo Monaco

BAJAZZÓK
Leoncavallo lenyűgöző operája a vak féltékenységről napjaink Szicíliájában jelenik meg Damiano Michieletto Olivier-díjas feldolgozásában.

Zene: Ruggero Leoncavallo
Szövegkönyv: Ruggero Leoncavallo

Főszereplők:
Canio – Roberto Alagna
Tonio – Dimitri Platanias
Nedda – Aleksandra Kurzak
Silvio – Bogdan Baciu
Beppe – Mikeldi Atxalandabaso

Az előadás hossza: 3 óra 10 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal
12 éven aluliak számára nem ajánlott

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!