Program


Ötórai hangoló- Császár kvartett - Soproni Szimfonikusok kamaraegyüttes
3

Ötórai hangoló- Császár kvartett - Soproni Szimfonikusok kamaraegyüttes

Ötórai hangoló koncertek a soproni szimfonikusok kamaraegyüttesével a Fertőrákosi Barlangszínházban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 15. vasárnap, 17:00

Műsor:
Haydn: Kaiser-kvartett op. 76/3/I-II
Mendelssohn: Esz-dúr vonósnégyes, op. 12

Az Osztrák Császárság himnuszát Haydn angol mintára komponálta egy Magyarországon megismert horvát népdal alapján. A dallam a mai napig él, és milliók éneklik több mint 200 éve – végigkísérve Európa viharos modern kori történelmét. A császárhimnuszt egy négytételes vonósnégyesben is feldolgozta a klasszikus mester, ami Felix Mendelssohn-Bartholdy számára is mintaként szolgálhatott, bár Mendelssohn csodagyerekként kezdte pályafutását, tehetségét sokan Mozartéhoz hasonlították. Első vonósnégyeseit is tizenéves korában komponálta, komoly szakmai felkészültséggel és elsodró romantikus lendülettel.


A Soproni Szimfonikusok tagjaiból alakult Wespa Quartett tagjai London (Royal College of Music), Brüsszel (Erasmus HK Conservatorium), Bécs és Budapest zeneakadémiáin végezték tanulmányaikat. 2005 óta a nyugat-pannon (West-Pannon) régió kulturális kincseit népszerűsítik hazai és külföldi pódiumokon.

Az együttes tagjai:

Wolfgang Göllner hegedűművész 1963-ban született Bécsben. 10 évig a Bécsi Állami Operaház, valamint a Bécsi Filharmonikusok zenekarában dolgozott. 1989 óta szólistaként és kamarazenészként tevékenykedik, jelenleg Kismartonban él. Kilenc szólólemeze jelent meg.

Árvayné Nezvald Anett hegedűművész Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott és a Danubia Szimfonikus Zenekar első hegedűseként dolgozott. 2008 óta a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar koncertmestere és a Soproni Egyetem művésztanára.

Kóczán Péter brácsaművész 2004-09-ig a Győri Filharmonikus Zenekarban dolgozott, 2009-ben a Malaysian Philharmonic Orchestra tagja lett, 2011 óta pedig a bécsi Mozart Orchesterben játszik és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjeként dolgozik.

Vámos Marcell gordonkaművész Onczay Csaba növendékeként diplomázott Budapesten, majd a Vorarlbergi Szimfonikus Zenekar, a MÁV Szimfonikusok és 2012-ben (Botvay Károly utódaként) a Budapesti Vonósok szólócsellistája lett.

Dohnányi bérlet a Soproni Liszt Ferenc Szimfónikusok Zenekar „Ötórai hangoló” című koncert sorozata.

A bérlet 8 alkalmas. Ára 10.000 ft

Bérletvásárlásra személyesen van lehetőség jegyirodánkban!


www.wespaquartett.eu
www.fertorakosikofejto.hu

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!