Program


Orientale Lumen - Kelet Világossága 2020 - Szent Efrém Férfikar - Bérlet

Orientale Lumen - Kelet Világossága 2020 - Szent Efrém Férfikar - Bérlet

Magyarország legkedveltebb vokális együttese a Szent Efrém Férfikar 2020-ban is folytatja óriási népszerűségnek örvendő Orientale Lumen – Kelet világossága sorozatát. A sorozat helyszíne Pest legősibb temploma: a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom a Március 15. téren.

Az első 100 bérlet early bird áron, 8500 Ft-ért! Bérletár: 9800 Ft.  

A Szent Efrém Férfikar 2011 óta rendezi meg évente az Orientale lumen sorozatot, ahol a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíciói hangoznak el nemzetközileg is ismert szólisták és sztáregyüttesek tolmácsolásában. Az elmúlt nyolc évadban olyan kiváló előadók adtak közös koncertet a Szent Efrém Férfikarral, mint Sebestyén Márta, Abeer Nehme, Palya Bea, Marie Keyrouz nővér, Evgeny Nesterenko, Dés László, Szokolay Dongó Balázs, Pál István Szalonna és bandája, a moszkvai Doros kvintett, az Amadina, a Parafónia, az Orosz Ortodox Szólisták, az Optina Pustyn Férfikar és a Moszkvai Patriarkátus Kórusa.

A  kilencedik Orientale lumen sorozat középpontjában a nők állnak. Mindhárom koncerten olyan hölgyeket lát vendégül a Szent Efrém Férfikar, akik a legmagasabb szinten képviselik a vokális kultúra egy-egy szegmensét. 2020. január 11-én, a bejrúti születésű Abeer Nehme látogat Magyarországra az Ortodox Karácsony ünnepén. A Közel-Keleten is óriási rajongótáborral bíró énekesnő már kétszer is elkápráztatta az Orientale lumen sorozat közönségét, ezúttal pedig egy új, ádventi-karácsonyi repertoárral áll színpadra a Szent Efrém Férfikarral. 2020. április 25-én is egy ismerős hang lesz a sorozat vendége: az athéni Nektaria Karantzi lép a szent színpadra az Ortodox Húsvét ünnepén, az ősi bizánci görög énekkultúra egyik legavatottabb tolmácsolójaként. A sorozat záró eseményén pedig hölgykoszorúban búcsúzik a Szent Efrém Férfikar: a Szabó Dénes vezette nyíregyházi Pro Musica Leánykarral zárja az Orientale lumen 2020 sorozatot az Ortodox Pünkösd ünnepére összeállított műsorral.

Orientale lumen (Kelet Világossága) 2020/1 – Ortodox Karácsony
2020. január 11. szombat 19.30

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom
Szent Efrém Férfikar
Művészeti vezető: Bubnó Tamás
Közreműködik:
Abeer Nehme (Libanon)

Orientale lumen (Kelet Világossága) 2020/2 – Ortodox Húsvét
2020. április 25. szombat 19.30

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom
Szent Efrém Férfikar
Művészeti vezető: Bubnó Tamás
Közreműködik:
Nektaria Karantzi (Görögország)

Orientale lumen (Kelet Világossága) 2019/3 – Ortodox Pünkösd
2020.június 6. szombat 19.30

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom
Közreműködik:
Pro Musica Leánykar
kórusigazgató: Szabó Dénes

Ajánló


Egy szállodai szobában két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex…

Világpremiert jelent, hogy először lesz látható együtt a klasszikus stílus és szabad idomítás…